Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
HomeDC Comics frpgKeresésRegisztrációBelépés
A még tapasztalatlan játékosokat kérném, hogy mindenképpen olvassák el az FRPG-ről szóló rövid leírást! Ha az informálódás után is még további kérdésed lenne, nyugodtan keresd fel bármelyik staff tagot. Szívesen útba igazítunk.
Kriptoniak (ki lehet egészíteni) 296245150474wildcat..........Kriptoniak (ki lehet egészíteni) Teenansrobindccomicssup..........Kriptoniak (ki lehet egészíteni) Batmanvsbanecolorsbymar
Egy a marvel képregények világában játszódó frpg, ahol világméretű gondok burjánzanak napról-napra. Asgardiak, skrullok, mutánsok, szuper-humánok vívják harcukat a jó ügy érdekében. A honlap újra indult, és csak rád vár, hogy részt vegyél a híres sorozat által alkotott világban, ahol új kalandok várnak rád. Találkozz Superman ellenségeivel, és vedd fel velük a harcot csapatban, vagy egyénileg. Metropolis csak rád vár!
All Comics
Blateco
HálóZsák
NewGen
Genzo Comics
ComicVine (angol)
</span
Kriptoniak (ki lehet egészíteni) 39843828 Kriptoniak (ki lehet egészíteni) 79830643

 

 Kriptoniak (ki lehet egészíteni)

Go down 
SzerzőÜzenet
Kurt Bozek / Griff
Admin
Kurt Bozek / Griff

Hozzászólások száma : 648
Join date : 2010. Aug. 12.
Age : 32
Tartózkodási hely : Otisburg; Gotham City

Kriptoniak (ki lehet egészíteni) Empty
TémanyitásTárgy: Kriptoniak (ki lehet egészíteni)   Kriptoniak (ki lehet egészíteni) I_icon_minitimePént. Szept. 10, 2010 9:37 pm

Kriptoniak (ki lehet egészíteni) Anggzn

Név: Kriptoni
Személyazonosság: Ismert
Univerzum: Föld-1; Föld-2; Föld-3; Föld-Prime Új-Föld
Testalkat: Humanoid
Szemek: Kettő
Haj: Változatos
Végtagok száma: Négy
Ujjak száma: Tíz-tíz
Eredet: Idegen
Csillagrendszer: Rao
Anyabolygó: Kripton

Fiziológia és különleges tulajdonságok
A Kriptoniak szemre megegyeznek a földi emberekkel ezért élhetnek kettős életet a Földön. A Kriptin lakói a saját világukon nem rendelkeztek szupererőkkel, mert a bolygó körül vörös nap keringett. Mindamellett mikor sárga nap van a közelükben, mint a mi napunk, a kriptoniak elraktározzák a napenergiát a sejtjeikbe, és addig elérhetetlen képességekre tesznek szert. Egy szupererős kriptoni képességei közé tartoznak a következők: repülés, szupererő, szupergyorsaság, sebezhetetlenség, röntgenlátás, teleszkópikus/ mikroszkópikus látás, hőlátás, szuperfújás, fagyasztólehelet, szuperhallás. A kriptoniak rendelkeznek még bioelektronikus mezővel, amely körbeveszi a testüket és megvédi sérülésektől, és a kosztol. „Grant Morrison szerint ezt a mezőt telekinetikusan hozzák létre. Ez indokolhatja még a repülési képességüket is.” Egy időben Connor Kent (Clark Kent és Lex Luthor gyereke) és Chris Kent (Lor-Zod fia) rendelkezett tapintás útján történő telekinézissel. A Superman II.-ik részében a Fantom Zónából szabadult bűnözők is rendelkeztek ilyennel.
A kriptioniak DNS-e elég bonyolult ahhoz hogy ne tudjanak szaporodni az univerzum legtöbb fajával, a földi embereket is beleértve. Az egyetlen kivétel ez alól a Daxam bolygó lakói, ezt a szuperők nélküli fajt kriptoni felfedezők találták, akik letelepedtek és békében éltek az őslakosokkal. Ezek a felfedezők jöttek rá, hogy tudnak szaporodni az a daxami lakosokkal, és ez elvezethet egy új kriptonihoz hasonló faj eljöveteléhez, akik csak kisebb különbségekben térnek el a szüleiktől. Nincs információ róla, hogy az így létrejött keverék faj tud e szaporodni az emberekkel.
A szupererős kriptoniakat sebezheti a kriptonit kőzet radioaktivitása és a mágia.
Kultúra
A kriptiniak fejlett technológiával rendelkező faj. A legtöbb leírásban a technológiájuk magáról növő kristályokon alapul, mely a bolygó felszínének az alapja. Hatalmas mennyiségű adat és információ tárolható egy kis kristályban. A Magány Erődje Kripton bolygó felszínének a hasonmására lett teremtve, és a faj összes tudásának a tárháza.
Minden kriptoni családnak, vagy ahogy hívják őket „Háznak” van egy sajátos szimbóluma amit gyakran a mellkasukon, ruházatukon hordanak. Például a Superman filmben az El Ház szimbóluma megegyezett a latin „S” betűvel. Ezt a jelet használja Superman a jelmezén, ami az El Házhoz való tartozást és a Superman nevet is jelöli.
Az új kriptoniak, akik Kandor miniatürizált városában élnek, Házai feloszlottak és új csoportok alakultak ki. Az új kasztrendszerben, a legfontosabbak a tudós és a harcos kaszt lett. Az új kriptoniak különböző kasztjai eltávolodtak egymástól, más, és más ruhákban jártak, az épületek, amiben éltek a kriptoni történelem különböző építészeti stílusában épültek meg, mert a történelmüket is máshogyan értelmezték.
A kriptoniakban gyakran megmutatkozott az idegengyűlölet sok formája. Ez lehet a magyarázata, hogy miért olyan kevés kriptoni hagyta el a bolygóját. Más alternatívák szerint a kriptoniak genetikailag függtek a Kriptontól. A kriptoniaknak evolúciós kötelékük van a Daxam őslakosaival, akikben szintén megtalálható az idegengyűlölet. De a daxamiak a 31. században is meg élnek még.
Kriptoniak nem hittek a halálbüntetésben. Helyette a legrosszabb bűnözőiket a Fantom Zónába zárták. Ezt tették úgy hogy nem ismerték a zóna természetét, a veszély az volt, hogy a bebörtönzöttek felfedezhették a kijáratot.
Rao volt a Kripton vörös napja. Istenként imádták a napot (tudományos szemszögből is mert ez minden élet forrása a bolygón).
Mindennapi öltözetük élénk színű volt, de formális megjelenésük, mint temetés, tárgyalás stb… fehéret viseltek. Ami gyakran foszforeszkált.
Nyelv és Írás
A legtöbb Superman történetben a kriptoni írás véletlenszerű idegennek kinéző irka-firka volt. Az 1970-es években E. Nelson Bridwell racionálta az írást és 118 betűt jegyzett le mint kriptoni írás. Ezt az alap abc-t használta a DC Comics amíg John Byrne 1986-ben újra értelmezte a Superman univerzumot.
2000-ben a DC kiadott egy új kriptoni nyelvfordítást, ami felhagyott ez eddigi betűkkel, és egyszerűbbé tette az írást. Innentől kezdve a kriptoni írásjeleket egy az egyben helyettesíteni lehet a latin megfelelőjükkel. Az ábécé.
Túlélők
Mikor a kripton elpusztult a robbanásban azt lehetett hinni, hogy a kriptoni faj kihalt. De ez nem volt igaz, mert a tudós Jor-El az újszülött fiát Kel-El-t egy inkubátor-űrhajón kilőtte az űrbe a Földbolygó felé. Kal-El a földön nőtt fel, mint Clark Kent, ahol végül felfedezte eredetét. Superman unokatestvére Supergirl (Kara Zor-El) is túlélte a bolygó pusztulását, ahogy Superwomen (Kristin Wells), aki az űrben volt a katasztrófa idején. Az alternatív világban a kriptoni túlélők voltak Power Girl (Kara Zor-El) ésa kutyája Krypto akik szintén a Földre kerültek. Kriptoniak még Zod tábornok és Ursa akik a Fantom Zónában raboskodtak a Kripton pusztulása közben, és végül Zodnak a fia akit a Földre küldött, aki mint Chrostofer Kent-ként lett adoptálva.
Az ezüst és az új képregényekben Kandor a Kriptoni főváros is túlélte a robbanást, mert Agykeselyű lekicsinyítette és kísérletezett rajta. Kriptoni emberek élnek itt mikoroszkópikus méretű, szupererők nélküli életüket. Daxam bolygó lakói, kik kimerészkedtek az űrbe és bolygókat népesítettek be, ugyanolyan képességekre tettek szert mint a kriptoniak a Földön.


Játékos szín: Crimson
Kriptoniak (ki lehet egészíteni) 343hr7o
Vissza az elejére Go down
 
Kriptoniak (ki lehet egészíteni)
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Versenyek, pályázatok-
Ugrás: