Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
KezdőlapDC Comics frpgLegutóbbi képekKeresésRegisztrációBelépés
A még tapasztalatlan játékosokat kérném, hogy mindenképpen olvassák el az FRPG-ről szóló rövid leírást! Ha az informálódás után is még további kérdésed lenne, nyugodtan keresd fel bármelyik staff tagot. Szívesen útba igazítunk.
Gotham City ( ki lehet egészíteni ) 296245150474wildcat..........Gotham City ( ki lehet egészíteni ) Teenansrobindccomicssup..........Gotham City ( ki lehet egészíteni ) Batmanvsbanecolorsbymar
Egy a marvel képregények világában játszódó frpg, ahol világméretű gondok burjánzanak napról-napra. Asgardiak, skrullok, mutánsok, szuper-humánok vívják harcukat a jó ügy érdekében. A honlap újra indult, és csak rád vár, hogy részt vegyél a híres sorozat által alkotott világban, ahol új kalandok várnak rád. Találkozz Superman ellenségeivel, és vedd fel velük a harcot csapatban, vagy egyénileg. Metropolis csak rád vár!
All Comics
Blateco
HálóZsák
NewGen
Genzo Comics
ComicVine (angol)
</span
Gotham City ( ki lehet egészíteni ) 39843828 Gotham City ( ki lehet egészíteni ) 79830643

 

 Gotham City ( ki lehet egészíteni )

Go down 
SzerzőÜzenet
Kurt Bozek / Griff
Admin
Kurt Bozek / Griff


Hozzászólások száma : 648
Join date : 2010. Aug. 12.
Age : 35
Tartózkodási hely : Otisburg; Gotham City

Gotham City ( ki lehet egészíteni ) Empty
TémanyitásTárgy: Gotham City ( ki lehet egészíteni )   Gotham City ( ki lehet egészíteni ) I_icon_minitimePént. Szept. 10, 2010 9:51 pm

Gotham City
Média
Gotham City a szokásos televízió- és rádió- állomások találhatók meg. Noha kevés feljegyzés van róluk. Az apró AM rádió allomás a WGNS, beszélgetős és hírműsorokat lehet hallani rajta, e kicsi állomás mellett áll a Gothami Vizsgáló (Gotham Examiner). Habár egy kicsit kevésbé hatékony, mint a nyomtatott partnere, de megvan a képessége, hogy gyorsan informálja a közösséget. Körülbelül 20-30 ISP szolgálja Gotham-et, a legtöbb a külvárosra fordítja a figyelmét. Emellett, egy új éjszakai jazz rádió a „Szirén z éjszakában”, műsorvezetője Vesper Fairchild, mostanában sok figyelmet kapott a lezser viselkedése és a helyi jazz közösség támogatása miatt.
Négy vezető újság van Gotham City-ben ebből három az, amelyeknek a legnagyobb az olvasottsága. A Gothami Hivatalos Lapja (Gotham Gazette) tipikus vállalatok által szponzorált újság, sok reklám és kevés igazi hír található benne. Az újságírói nem elég bátrak, hogy mélyebben is beleássák magukat a riportokba. A Gothami Szónok (Gotham Times-Tribune) nyílt titok, hogy a status quo fenntartásának szentelte magát, addig, amíg a szélsőségesen konzervatív Tribune hirtelen megvette a Times-t öt évvel ezelőtt. Senki sem biztos benne honnan kerítette a Tribune elég pénzt a vásárláshoz. A Gothami Vizsgáló (Gotham Examiner) azonban energikus és mélyen vizsgáló újság jó minőségű történetekkel. Sajnos ez azt jelenti, hogy az újságíró nemkívánatos személy sok helyen. Az utolsó újság a Mindennapi Gothami (Gotham Daily), egy pletykáló, feltűnősködő, szenzáció hajhászó napilap, aminek az oldalait csak meg akarják tömni minél több szörnyű, elborzasztó, izgalmas történetekkel.
Vallás
Az utóbbi tíz évben drasztikusan csökkent a gothami templomok látogatottsága. A városban a legnagyobb templom a Gotham Katedrális (Gotham Cathedral), katolikus templom, habár a források csökkenése is vezetett, hogy a templom egyre elhagyatottabb lesz. A többi vallás, mint a protestáns csak a katolicismus után jön. Kisebb és különös hitek időről időre felütik a fejüket, és halnak is el gothamben, ami a város szellemének tudható be.
Gazdaság
Gotham City-nek megfelelően itt is látszanak az ellentétek. A gazdagok és a nagyon gazdagok között korlátok vannak a központi területen, de a hatalmas többség elkeseredett, szegénység sújtotta fizikai munkásokból áll, akiknek munkát találni egyre nehezebb és nehezebb lesz. A középosztály visszavonult a külvárosba és a nagyon gazdagok falakat húzattak fel a birtokaik köré a várostól északra, félve a vagyonukra áhítozó erőszakos tömegtől, akik a szerencséjüket irigylik.
De az átfogó városi statisztikák más képet mutatnak. Pénz árad keresztül Gotham City-in egyre növekvő mennyiségben, gazdasági fejlődés megállíthatatlan, csak egy pillantást kell vetni a számadatokra. Egy probléma van csak, hogy a számok és a realitás között hatalmas különbség van.
Ipar
Az ipar maradt meg Gotham City-ben a legnagyobb területen a második ipari forradalom után a gazdaságban a szolgáltatáson kívül, habár a Tricorner Naval Yards (Háromsarok Haditengerészeti Telep) 1975-ben felrobbant. A U.S. Steel (U.S. Acél), Gotham Steel (Gotham Acél), Wayne Steel (Wayne Acél) és a Stockton Metalworks (Stockton Fémmunkák) folytatta viszonylag erősen a termelést, a keleti parti szomszéd városok segítették átvészelni azt az időt, amikor a Pennsylvania-i vasművek tönkrementek.
Repülés
Legtöbb munka város határán kívül esik északra a Sommerst-nél. LexCorp Aviation (LexCorp Repülés) a vezető cég, de szorosan követi a Ferris és a Wayne Aerospace (Ferris; Wayne Légiközlekedés).
Hajózás
Gotham City-ben a legtöbb hajó forgalmat az óceáni hajók bonyolítják, habár Gotham Railworks (ezt nem tudtam magyarra fordítani) folytatta a kereskedelmet az ingázó hajókkal. A felszíni légi szállítás szintén életképes maradt.
Technológia
A fezető technológiai társaság Gotham-ben a WayneTech, e mellett a S.T.A.R.Labs és a LexCorp jön másodiknak. Biotechnológia és gyógyszerkutatást a Drake medical (Drake Orvoskutatás) és Cornelius-Krieg.

Gotham City
Gotham City három nagy szigetből áll, az Atlanti Óceán és a Gotham Folyó (Gotham River) között. New Jersey államban. Több kisebb sziget és szárazföldi terület is a város része. Megközelítőleg 7,8 millió ember él itt. Télen 0-20 oC közötti a hőmérséklet, nyáron ennek a dupláját is meghaladhatja.
Gotham Déli Szigete
Régi Gotham
Régi Gotham az a hely, ahol a város született, itt az utcák kígyózóak és a házakat egymásra építik, a 17-edik században a Holland telepesek hozták létre Gotham alapjait. Habár a hely alaktalan a mostani szomszédaihoz képest, manapság új-érdekes lakói vannak, Régi Gotham-ban az élet még elég aktív, még ha egy kicsit elhagyatott és szegény is.
Székesegyház Tér/Városháza Körzet /”Keleti Vég” ("East End")
A városi növekedés első színhelye itt lett, keletre Régi Gotham-tól. Gothami Székesegyház a kerület jellegzetességét adja meg, mint az első épület, amit gothami stílusban építetek meg. A kerületben még megtalálható a Városháza és a Gotham City Rendőrség Központi Területe, ami egy valóságos erőd. Sajnos ez a terület a Keleti Vég közepén található, a szegénység és reménytelenség miatt a bűnözés dominál a körzetben. A legközelebbi kerületet a Városházához Neville-nek hívják, valahogy sikeresen különvált a Keleti Végtől. Az épületek tömegében néhány idősebb irodaépület is megtalálható, beleértve a Wayne Tornyot (Wayne Tower), a másik fő látnivalója a kerületnek.
Pénzügyi Negyed
Délre a Székesegyház Tér-től, otthona a Gothami Értéktőzsdének és a Buford Épületnek, valamint a felhőkarcolóknak, mint a Von Gruenwald Torony és Port Adams Pláza. Elsősorban nagy, de valahogy öregedő bevásárló központok népesítik be, mint a pénzügyi negyedhez közel lévő Viktoriánus kori Kristály Palota (Crystal Palace).
Kínai negyed
Kapu Utca (Gate Street) a fő utcája a kínai negyednek. A kivitelezés a legmodernebb, legmagasabb épületeket eredményezi a kerületben, mint a Kyotoi Tornyok (Kyoto Towers). Jobbra a vízparttól emelkedik ki az óriási nyílhegy alakú Gothami Kikötői Terület, mint valami mérhetetlenül nagy templom. Még itt található, közel a kínai negyed széléhez a Vauxhall Koncert Központ, otthona a Gothami Operának.
Háromsarkú sziget (Tricorner Island)
Délnyugatra a Déli szigettől, ez a háromszögű sziget mindenekelőtt otthona a Háromsarkú Haditengerészeti Telepnek (Tricorner Naval Yard), amit 1975-ben telepített ide a U.S. tengerészet. Az itt lakók legnagyobb része itt dolgozik vagy más kisebb tengerészeti telepeken és a sziget kikötőjében. Azonban a sziget szinonimájává vált a szervezett bűnözésnek és a korrupt rendőröknek. A szigetet jelzővel is el szokták látni: szélesre tárva, amit a könnyen becsempészhető dolgokat jelenti.
Nyugati Oldal Felsőrésze (Upper West Side)
A déli sziget északnyugati végén, a Felső Nyugati Oldal nem rendelkezik a legjobb szomszédsággal. Magában foglalja Renfield Hegyeket (Renfield Heights), a félelmetesen bonyolult rendszerben épített bérlakások tömkelege, amely tömbökön keresztül terpeszkedik minden irányba szervezetlenül, mint egy hatalmas alaktalan folt. A Robinson Központi Állomáson (Robinson Central Terminal) található meg a metró és a magasvasút is. Itt található meg a leghírhedtebb körzet is a Battergate amit más néven a rendőrök „Háborús Zónának” (The War Zone) is neveznek. A rendőrség egyszerűen nem válaszol az innen jelentett bűnesetekre, csak akkor a mérhetetlen számú támogatással rendelkeznek, vagy nagyon szörnyű és brutális esetről kapnak hírt.
Midtown
Mint más nagy városokban, Midtown (a közepe az északi oldalának a Déli Szigetnek) fércmunka. Szinház Sor (Theatre Row) van a kerületben, rivalizálva a New Yorki Broadway töménytelen produkciójával. Divat Kerület (Fashion District) is itt van, megtalálható északra a Miller Kittől (Miller Harbor) és délre a Grant Parktól, a kistestvére a Robinson Park a középső szigeten van. A Gyémánt Kerület (Diamond District) régóta otthona a ékkőkereskedőknek és az ékszerkészítőknek, sok felhőkarcoló is megtalálható a körzetben. Végül megtalálható itt még Kis Odessa (Little Odessa), ahol a kelet európai bevándorlók telepedtek le évtizedekkel ezelőtt. Az Orosz Maffia uralkodik Kis Odessán, a terület kirívóan elszigetelt közösség.
Gotham Középső Szigete (Center Gotham Island)
Chelsea
Otthona a Gothami Állami Egyetemnek (Gotham State University), a Kane Csillagvizsgáló (Kane Planetarium) és a Furst Emlék Építészeti Főiskola (Furst Memorial College of Architecture). Legtöbb éjszakai élet az egyetem körül központja a Kingston Tér (Kingston Square), itt megtalálható minden, ami nélkülözhetetlen a főiskolás élethez – könyvesboltok, kávézók, nightklubbok, bárok, táncklubbok, dühöngők. Közel van a Burnley Kikötő (Burnley Harbor) vagy más néven „Kis Csehország”(Little Bohemia) itt található Gotham művész közössége, nagy és olcsó terekkel, mint a rég nem használt vagy bezárt raktárak és más épületek.
Robinson Park
A legnagyobb és legcsodálatosabb közpark a városban kétségtelenül a Robinson Park. Ez hatalmas kiterjedésű zöld terület a Középső Szigeten és valahogy a Déli Sziget egy kis része is. A kerület jellegzetessége új-római stílusú Tizenkét Cézár Fóruma (Forum of the Twelve Caesars), és a Robinson Park Vízgyűjtő (Robinson Park Reservoir), ami a második legnagyobb vízellátója a városnak, és télen a legnagyobb nyilvános korcsolya pályája, a régi Johnson Szemétlerakó (Johnson Landfill), ami szintén a tájképhez tartozik, és a Giella Kert (GiellaGardens), egy nyilvános botanikus kert és privát kutató intézet amit a S.T.A.R. Labs, WayneTech és a Gothami Egyetem futtat jelenleg. Ujj Kastély (Finger Castle), egy Viktoriánus-korabeli őrült otthona volt. A gothami történelmi társaság alakította át Történelmi Múzeummá.
Coventry
A legelőkelőbb szomszédsággal rendelkező terület. Habár az utóbbi években ellepték a Dél Amerikai bevándorlók, amivel túlzott feszültséget okoznak a faji és osztálybeli különbségek. A Gothami Állatkert (Gotham Zoo) is ebben a kerületben található.
Keleti Oldal Felső Része (Upper East Side)
A területet hívják még "Manchester-nek" és "Lyntown.-nak", a neveked a független városokról kapták, amit Gotham idkők folyamán magába olvasztott. Még hívják úgyis hogy „Kis Itália” (Little Italy), erődje az olasz bevándorlóknak már több mint kétszáz éve. Ez még az Olasz Maffia központja is. Még megtalálható a szokványos családi lakások, főleg azoké, akik a vegyiparban dolgoznak, ami szintén jellemző erre a kerületre.
Mercey Sziget (Mercey Island)
Az egész sziget birtokosa a kicsit bogaras Mercey család, a szigeten nagy zöld mezők találhatók. Az egyetlen említésre méltó dolog a szigeten a Hármas Híd (Trigate Bridge), ami három helyen biztosítja a kapcsolatot gothami szigettel pontosabban Sommerset-tel, a szigeten megtalálható még a DiAngelo Szenyvíz Tisztító Telep (DiAngelo Sewage Treatment Plant). Mindkettőt akkor építették, amikor az akkori bíróság a Mercey-ik ellen küzdött elkeseredetten, hogy a fő szigetekhez kapcsolják ezt a területet is, amit a Merceys-ek minden áron meg akartak akadályozni. A sziget keleti oldalán található a Mercey Udvarház (Mercey Manor), de csak nagyon kevesen láthatják az épületet.
Gotham Északi Szigete
Parki Sétány (Park Row) /”Bűnös Negyed” (Crime Alley)
Parki Sétányon barátságos szomszédság és igazán kívánatos épületek voltak húsz évvel ezelőtt, de mára nyomornegyeddé és pöcegödörré vált alig pár évtized alatt.
Bowery
Együtt a Parki Sétányt és a Bowery-t az öregebb lakosok "Logerquist Hektárjának" ("Logerquist's Acres") hívják, a farm után, amit Jon Logerquist tartott fenn, egy norvég paraszt volt a 19. században, aki sok évig ellenállt a fejlődésnek. Sajnos a legtöbb épület, amit ide építettek alapvetően ugyanolyan nagyon magasak és szögletesek.
Újváros (Newtown) / Otisburg / A Scituate
Ez a három közösség az Északi Sziget északi szélén helyezkedik el. Újváros (Newtown) and Otisburg főleg lakónegyedekből áll (habár Glendale Technológiai Intézmény (Glendale Institute of Technology) is Újvárosban van, és a Scituate ad otthon majdnem az összes jelentős sport arénának. Gotham Square Gardens az otthona a Gothami Pengéknek ((Gotham Blades)(AHL hoki)), a Gothami Őröknek ((Gotham Guardsmen)(NBA)), és a Gothami Amazonoknak ((Gotham Amazons (WNBA)). Sommerset Stadion (Sommerset Stadium) az otthona a Gothami Vadmacskáknak ((Gotham Wildcats (NFL – ismoert volt még, mint a Gothami Góliátok (Gotham Goliaths) 1990-ig)), és a Gothami Fejedelmek ((Gotham Monarchs (NL Baseball)). A Gothami Lovagok ((Gotham Knights (AL baseball)) a Bristoli Stadionban (Bristol Stadium) játszanak, amíg a Lovagok Dómja (Knights Dome) el nem készül.
Burnley
Burnley legjobban a való világból a Harlemre hasonlít. Itt találták ki a Felső Gotham stílusú jazzt 30-as években, és ahol az 50-es, 60-as évekbeli polgári mozgalmak elindultak. Habár egy bizonyos fokú faji megkülönböztetés megfigyelhető a kerületben – a feketék a Fő Sugárúttól (Grand Avenue) keletre lévő területet felügyelik, a spanyoloké a nyugati rész ahova az egész világról jönnek spanyol nyelvű bevándorlók.
Bryanttown
Technikailag ez a terület Burnley-hez tartozik, de a név azért ragadt rá, mert ide telepítették a Bryant Vegyi Kombinátot (Bryant Chemical Works). A itt lévő telepeket lassú és fájdalmas halál jellemzi, három üzemből már kettőt be is zárattak.
A Hegy (The Hill)
Ebből a nagyszerű belsővárosi környékből pénzhiány miatt egy szörnyen nyomorúságos hely lett, sok fejlesztési tervet készítettek de mind elbukott és csak a kétségbeesés és veszélyek maradtak. A központjának egy történelmi temető található. Hasonló állapotú föld darab található Scituate-tól északra, amit Keleti Folyónak "East River", hívnak, az otthona a Szent Swithin Trauma Központnak St. Swithin's Trauma Center, ami a legöregebb folyamatosan működő korház.
Szórakoztató Mérföld (Amusement Mile)
A Newton Vásár (Newton Fairgrounds) az otthont ad sok nagy eseménynek Gothamban, mint a Bőségsétának (Boardwalk), közelben van még a Gotham Városi Jacht Klub (Gotham City Yacht Club) a gazdagok számára. Sajnos, a szórakoztató park partnere közel van, a Newton Szórakoztató Park (Newton Amusement Park), néha túl közel is. Ebben a kerületben található még a legjobb hotelek is, ahol általában a turisták meg szoktak szállni.
Sheldon Park
Sheldon Park otthona sok éjszakai látványosságnak (divatos és satöbbi), és a villamos kocsi telepnek (jelenleg a magasvasúthoz tartozó alkatrészeket tartják itt). Az uszály kikötő is ezzen a területen található, hatalmas házak veszik körül a hajókat.
Robbinsville
Egy nagyon gazdag szomszédság él itt, színes történelemmel, mert ezt a területet használták csempészésre a szesztilalom alatt.
A Partmenti Közösségek (The Shoreline Communities)
Bristol
A Gotham Folyó keleti partján, északra a várostól helyezkedik el. Ez a nagy vidéki kerület magába foglalja Dél Darby-t (South Darby), otthonát a Luxor Olaj (Luxor Oil) finomítójának, kiegészülve vasúti teleppel, és a Wayne Vegyi Művek (Wayne Chemicals). Építkezések is folynak az Archie Goodwin Nemzetközi Repülőtéren (Archie Goodwin International Airport). Taraj Hegy (Crest Hill) egy elkülönített közösség, ahol a nagyon gazdag gothami családok építették, építik a villáikat. Gotham Hegy (Gotham Heights) vad külváros, Brentwood kicsit magasabb osztályba tartozó külvárosi körzet, és othont ad a Brentwood Akadémiának (Brentwood Academy), egy nagyon flancos privát iskolának.
Somerset
Egy kicsit északra, nyugatra és keletre Bristol-tól, Somerset a Gotham folyó mindkét partjára kiterjedt. Magába foglalja az Elizabeth Arkham Elmegyógyintézet Az Őrült Bűnözőkért (Elizabeth Arkham Asylum For The Criminally Insane), a Victoria Tér Kutató Központ (Victoria Place Research Centers), és Irving Liget (Irving Grove), egy kis lakóközösség közel a Dayton Nemzeti Erdő (Dayton National Forest) és a színes nevű Mészárlás Mocsár Állami Park (Slaughter Swamp State Park), így hívják mert kedvelt helye volt a gengsztereknek hogy eltüntessék a holttesteket a 40-es 50-es évek között.

Fontos helyszínek
A Vörös Lótusz Étterem (The Red Lotus Restaurant)
The finest Oriental establishment in the city, one floor of the restaurant is devoted to Chinese cuisine, another to Thai, another to Vietnamese, aother to Japanese fare. The gourmet chefs of the Red Lotus are renowned across the East Coast. A legjobb keleti építésű étterem a városban, négy részre van osztva az épület, az első része a kínaiaknak, a második a thaioknak, a harmadik a vietnámiaknak, és az utolsó a japánoknak van fenntartva. A Vörös Lótusz ínyencséfjei az egész keleti parton ismert.
Pamela Kávézója (Pamela's Cafe)
A Gotham Legjobb Reggeli versenyének nyertese, amit a Mindennapi Gotham minden évben megrendez, a kávézó a belvárosban található, a hét minden napján a nap 24 órában várja a vendégeket, jó és olcsó kávé kapható itt, ami rendkívül népszerűvé teszi azok között, akik a belvárosban dolgoznak. 9 előtt ajánlatos megérkezni, hogy elkerüld a reggeli tömeget.
Manori Itáliai Étterme (Maroni's Ristorante Italiano)
Maronik birtokolják, és még mindig működtetik (igen, azok a Maronik), az Itáliai Étterem a legjobb olasz étterem Gothamban, 90 éve nyitott ki és azóta mérete és tekintélye csak növekedett, és ez még a mai napig is folytatódik.
Arkham Elmegyógyintézet (Arkham Asylum)
1924-ben Amadeus Arkham alapította az Elizabeth Arkham Elmegyógyintézet Az Őrült Bűnözőkértet. Habár később őt bezárták az intézménybe, magát az épületet, amit ő építetett a feleségéről nevezték el, és az Arkham család tovább dolgozott itt. Az elmegyógyintézet aktuális igazgatója Dr, Jeremiah Arkham, aki szintén az egyik leszármazottja Amadeus-nak, a bűnözői pszichológia területének egyik vezető szakértője. Arkham Elmegyógyintézet maga egy nagy viktoriánus stílusban épített udvarház, amit egy magas betonfal vesz körül. Környezetéből adódóan nagyon biztonságos. Közel az intézményhez a Charon temető található, majdnem olyan idős, mint maga a város, és régóta elhagyatott.
Folyóparti Őgyelgő (Riverside Lounge)
Ez egy jól ismert csempész búvóhely volt a szesztilalom idején és még a második Világháború után is. Mindazonáltal ez most a dokkmunkások törzshelye lett és azoké, akik a déli oldalról jönnek ide enni. Ahhoz képest, hogy látszólag nem rendelkezik túl színes történelemmel elég nagy tisztelettel viselkednek az bár iránt.
A Hamuszürke Gém (The Blue Heron)
Ez az elegáns étterem a gothami felsőosztálynak ínyenc tapasztalatot jelent öt csillagos kivitelezésben, horrorisztikus árakkal. Az egyik állandó színhelye a gothami éjszakai életnek, amit 1920-as évekbeli finom és érzéki díszletek tesznek teljessé. Ez az a hely ahol lenyűgözhetsz másokat a pénzeddel.
Vissza az elejére Go down
Kurt Bozek / Griff
Admin
Kurt Bozek / Griff


Hozzászólások száma : 648
Join date : 2010. Aug. 12.
Age : 35
Tartózkodási hely : Otisburg; Gotham City

Gotham City ( ki lehet egészíteni ) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Gotham City ( ki lehet egészíteni )   Gotham City ( ki lehet egészíteni ) I_icon_minitimePént. Nov. 26, 2010 12:40 pm

Légkör

In terms of atmosphere, Batman writer and editor Dennis O'Neil has said that, figuratively, "Batman's Gotham City is Manhattan below Fourteenth Street at eleven minutes past midnight on the coldest night in November.
Dennis O’Neil szerint, aki a Batman szerkesztője, és írója, Gotham légköre legjobban Manhattan 14. utcájára hasonlít a november leghidegebb éjszakáján 11 és éjfél között.
A Batman történetekben lévő Gotham City légköre a 1950-es évekbeli képregények világosabb tónusait használja, és a 1960-as évekbeli hangulatot. Mindazonáltal, az 1970-es évek elejéig a város hangulata, a történetekkel egyetemben, darabosabbá vált. Ma, Gothamot sötétnek és rossz előjelekkel tarkított világvárosnak ábrázolják, ahol gyakori a bűn, a szenny, a korrupció, és a városi romlás mélyen fekvő értelmezése a meg nem fiatalodó, a bűneit eltusoló, mocskos világnak.

Építészet

A különböző művészek különbözőféleképpen festették le Gothamot. Gyakran alapozták különféle igazi építészeti időszakokra és stílusokra, néha kicsit eltúlzott jellemzőkkel, mint például erősen több emeletes gótikus katedrálisokon levő külső támívek vagy a hatalmas Art Deco és Art Nouveau szobrok, amiket Tim Burton filmverziójában is használtak. Cyberpunk, japán, és görög elemeket mutattak be Joel Schumacher film sorozataiban.
the editorial purpose behind this was to transform the city depicted in the comics to resemble the designs created by Anton Furst for the 1989 Batman film. A Batman mítoszon belül, Gotham City egyedülálló építészete az Amerikai Polgárháború előtti időben került előtérbe, amit Solomon Wayne bíró, Bruce Wayne őse, közbenjárásával nyert teret. A küldetése volt hogy megújítsa Gothamot, amikor találkozott egy olyan fiatal építésszel, mint Cyrus Pinkney. Wayne megbízta Pinkneyt, hogy tervezze meg, és építse is fel az első Gotham stílusú építményeket, ami a város központjában lévő pénzügyi körzet lett. A gothami stílust az újjászületett gótikus stílus egyes részeiből alakították ki az írók és rajzolók. Egy 1992-es cselekményben, egy ember, akit foglalkoztatott Pinkney építészete, több Gotham épületet robbantott fel, azért hogy olyan szerkezeteket fedjen fel, amelyeket Pinkney építetett, és amelyeket „elrejtettek” a modern kori csúf épületek. A szerkesztői cél az volt emögött a húzás mögött hogy jobban hasonlítson a város, ahhoz amit létrehozott Anton Furst, az 1989 Batman filmben.
A senki földje után Lex Luthor kihívásnak vette hogy újjáépítse újjáépítette a Gotham Cityt. Gotham öreg Art-decóját és gótikus szerkezeteit lecserélték modern üveg felhőkarcolókra és épületekre.

Rendőrség és korrupció

Egy közös téma a gothami történetekben, a féktelen és visszatérő korrupció a város polgári hatóságain és infrastruktúráján belül, különösen a Gotham City Rendőrségén. A korai történetek alatt Batman karrierében, (különösen Batman: Year One), Gillian B Loeb felügyelőt úgy festették le, hogy a kezei messzire elérnek és sok mély zsebbe. Mindazonáltal Batman összeesküvés bizonyítékaira talált, amivel kényszeríthette Loebot, hogy mondjon le a pozíciójáról. A későbbi történetekben több felügyelő is szintén korrumpálható volt, vagy nyitott volt több különféle külső hatásra. Másik történetekben Batmannek piszkos zsarukat kellett lebuktatnia, akik összejátszottak a szuperbűnözőkkel, együttműködtek a maffiával, vagy egyedül ténykedtek. Később James Gordon mint az új főfelügyelő vasmarokkal irtotta ki a korrupció minden csíráját a rendőrségen Batman segítségével. Gordon körülbelül 9 évig volt folyamatosan főfelügyelői státuszban, a 10. évébe nyugdíjas volt, miközben átadta a helyét a pótlásának, Akins felügyelőnek. A mostani történetekben Gordon visszakerült a régi pozíciójába, és sajnos a korrupció nagyobb mértékeket öltött, mint pályája elején.

Gotham alvilága

· Egyesített bűnöző családok
o Fekete Maszk – A Harci Játékok során, Fekete Maszk megszerezte az irányítást az összes banda felett Gothamban. Összedolgozott a Szuperbűnözők Titkos Társaságával, hogy megölje Batmant. Végül Macskanő végzett a maffiafőnökkel, és így egy vákuum keletkezett a vezetésben, ami szörnyű bandaháborút robbantott ki. Most az új Fekete Maszk visszatért, és megpróbálja újra egyesíteni a gothami bandákat.
o Nagy Fehér – Warren „ A Nagy Fehér Cápa” White sikeresen átveszi a hatalmat Fekete Maszk bűnszervezetében és Arkham Elmegyógyintézetből irányítja az egészet. Miközben az Intergang hatalomért harcolt, legyőzték Warren White-ot és bezáratták a Blackgate börtönbe, hogy eltüntessék az útból. Miután az Arkhamban lévők felett átvette az uralmat az új Fekete Maszk, Warren és az emberei az alárendeltjei lettek.
· Bűnöző családok
o Falcone bűnöző család (olasz) – Carmine „ A Római” Falcone vezeti, aki a legbefolyásosabb volt mielőtt feltűntek a maszkosok. Kétarc meggyilkolta és a lánya Sofia Gigante vette át az üzletet. A halála és más családtagok gyilkossága után a család elvesztette az erejét az egész városban. De még léteznek.
o Galante bűnöző család (olasz)- Gotham keleti oldalát irányítják. A vezetőjük Tobias Whale.
o Maroni bűnöző család - Luigi "Nagy Lou" Maroni vezette, amíg meg nem halt, miután a fia Sal Maroni vette át a család irányítását. Retteg Harvey Denttől, és míg a börtönben van, meggyilkolják őt is.
o Odessa bűnöző család (orosz) – Fegyverkereskedők Tobias Whale irányítása alatt.
o Riley bűnöző család (ír) - Peyton Riley apja, Sean Riley vezeti őket, amíg meg nem gyilkolják. Johnny Sabatino ölte meg. Az apja halála után fia veszi át a család vezetését.
o Sabatino bűnöző család (olasz) – Az első maffia Gothamban. Johnny Sabatino összeházasodott Peyton Rileyvel, mint egy békekötés a két család között. A házasságuk szerelem nélküli volt, és Johnny meg próbálta ölni a feleségét. Peyton Madárijjesztővel tért vissza hogy megölje a férjét, de mindketten a vízbe estek, elmerültek és eltűntek.
o Dimitrov bűnöző család (orosz) - Yuri Dimitrov, Az Orosz, irányítja, aki folyamatosan háborúban áll Maroniékkal.
· Bandák
o Szellem Sárkányok (Ghost Dragons) – King Snake irányítja. Lynx volt a jobb keze King Snake-nek de megölte őt hogy megszerezze a hatalmat a banda felett. Lynxet az egyik bandatagja fejezte le véletlenül.
o Arany Sárkányok (Golden Dragons) – Gothamban megtelepedett Hong Kongi székhelyű banda. A vezetőjük az új Lynx.
o Intergang – Vezetője Bruno Mannheim, Intergang felvette Johnny Stitchet hogy, vegye át az uralmat a gothami alvilág felett. Sikeresen leépítették Pingvin bandáját, és teljesen kivásárolták Tobis Whalet az érdekeltségeiből. Az még csak a jövő zenéje hogyan fognak hozzá Fekete Maszk megdöntésének.
o Pingvin bandája- Pingvin vezeti az Iceberg Lounge-ot(nightclub). Pingvin az elsők között épített ki bandát Gothamban. Miután az Intergang felszámolta a hatalmát, Batman segített újjáépíteni. Most Kétarccalűáll háborúban.
o A Sprang hídi katonák (The Sprang Bridge Soldiers) – Robbinsvillet irányítják, Robin (Jason Todd) majdnem megszüntette őket.
o The Blackgaters – Robin (Jason Todd) megkísérelte átvenni a htalmat felettük, és egyesíteni a bandákat, az alvilág ellen.
o Hanoi Ten – Arany Sárkányok riválisai.
o Batboys
o Five Fingers
o Sirens
o Blue Flu Gang
o Crips
o Bloods

Vissza az elejére Go down
Kurt Bozek / Griff
Admin
Kurt Bozek / Griff


Hozzászólások száma : 648
Join date : 2010. Aug. 12.
Age : 35
Tartózkodási hely : Otisburg; Gotham City

Gotham City ( ki lehet egészíteni ) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Gotham City ( ki lehet egészíteni )   Gotham City ( ki lehet egészíteni ) I_icon_minitimePént. Dec. 24, 2010 9:30 pm

Iceberg Lounge

Történet

Az Iceberg Lounge (Őgyelgő/Társalgó Jéghegy) egy divatos nightklub Gotham City-ben, és a Pingvin főbázisa is egyben.
Miközben látszólag unja a bűnözői életmódot, Pingvin legális üzletbe fog, és megnyit egy sikkes nightklubbot, az Iceberg Lounge-ot. Távollétében három új szépség vezeti Pingvin klubját: Jay, Raven, és Lark. Az Iceberg Lounge a legforróbb új hely az unott gothami tömegek szerint. A tollászkodó Pingvin élvezi a jó életét, de nem hagyott fel teljesen a bűnös életmódjával. A klub elülső részét megnyitotta a pöffeszkedő gothami felsőbb köröknek, addig a hátsó részben tovább folytatja az alvilági üzelmeit, irányítja a bandáját, információval és lopott árukkal kereskedik.
A kétemeletes, 12800 láb2 étteremben, társalgóban, és egy hatalmas medence az étkező középpontjába, a házi fókáknak, és pingvineknek. A medencében egy jéghegyhez hasonló szobor található. A táncparkett hajó témájú, a dekoráció pedig sarkköri. Egy öltönyös jazz banda gyakran játszik a jéghegyen a közönség nagy örömére.
A Pingvinnek megvan a saját kis privát étkezője az emeleten, közel a bárhoz, ahonnan mindent, és mindenkit felügyelhet. Néhány a nightklub titkosabb területei közül: Pingvin irodája, fegyverraktár, és néhány szoba, amik a különféle bűnös célokra szolgálnak.
Batman gyakran szivárog be az Iceberg Lounge-ba, hogy szemmel tartsa Pingvin éjszakai tevékenységeit, általában Matches Malone-nak (Gyufás Malone) álcázva.

Arkham Elmegyógyintézet

„Az Arkham Elmegyógyintézet nem olyan, mint a többi intézet a bűnös elmebetegekért. Ez az elmezavar legfelsőbb osztálya. A pszichopaták Harvardja. belépéskor bármit, amit nem írtak be, az csempészett árunak számít. Semmit se hozzanak be, bármilyen kicsinek vagy jelentéktelennek is tűnnek, mert megjelennek. Itt a darabok, és az alkatrészek nem esnek keresztül a rácsokon. A legjobb, legfényesebb, és legbetegebb kezek közé fog kerülni.”
Jeremiah Arkham

Történet

Arkham Elmegyógyintézet Gotham City peremterületén helyezkedik el, ahol Batman azon ellenségeit zárják el ide, akiket törvényesen is elmebetegeknek nyilvánítottak (A többi bűnözőt a Blackgate Peniterntiary-ba (Feketekapu Börtön) zárják.). Habár több vezetője is volt, jelenleg Jeremiah Arkham foglalja el ezt a titulust. Az elmegyógyintézetnek nincs jó híre, legalábbis a története miatt: a szökések gyakoriak (Egy alkalommal, egy többszörös sorozatgyilkost kiengedtek, egy inkompetens alkoholista csavargóra bízták, mert úgy nézett ki, mint egy felelősségteljes állampolgár.) miatt), és azok akiket gyógyultnak kiáltottak ki, és elengedtek, gyakran visszatértek a bűnözői életmódhoz. Továbbá többen a személyzetből végezték betegként itt: Dr. Jeremiah Arkham, Dr. Harleen Quinzel, Dr. Jonathan Crane, Dr. Hugo Strange, Lyle Bolton, és az alapító is Dr. Amadeus Arkham,
Eredetileg Mercey Mansion kórház volt az intézmény neve, Amadeus Arkham igazgatta. Arkham lassan őrületbe kergette magát, miután egy elmebeteg Martin „Mad Dog” Hawkins hátborzongató módon megölte a gyerekét, és a feleségét. Miközben Amadeus Arkham meghalt a saját kórházában, átadták az Arkham Elmegyógyintézet irányítását unokaöccsének Jeremiah-nak.
Jeremiah Arkham vasmarokkal fogta a beutalt betegeit. Teljesen felújította az elmegyógyintézet belsejét, lemondott a Viktoriánus korabeli stílusról, és modern mindent összekötő folyosóhálózatot épített ki, a klasszikus labirintusok mintájára. Kevés törődéssel a korház sötét múltja iránt, Jeremiah szinte teljesen eltűntette a régi intézet maradékát, különös tekintettel nagybátya iratait. Arkham egy Hiram nevű építészt fogadott fel a renoválásra. Amit Jeremiah nem tudott, hogy a művezetőt Zolly Hiramot Victor Zsasz zsarolta, hogy építsen egy titkos folyosókból álló rendszert, ami összeköti a gumiszobákat a külvilággal. Ez tette képessé Zsaszt arra, hogy később megszökjön az intézetből.


Gotham City ( ki lehet egészíteni ) Arkham_Asylum_006


Évekkel ezelőtt, az eredeti Arkham Elmegyógyintézet hatalmas szerkezeti károkat szenvedett el, mikor a bűnöző Bane megszervezett egy nagyszabású kitörést, több tucat páciens szöktetésért. Ez az oka, hogy Jeremiah Arkham rákényszerült, hogy bezárja kapuit, és áttelepítse az intézetet. Megalapított egy új Arkham Elmegyógyintézetet Mercey elhagyott birtokán a Mercey Szigeten.

Védelem

Jeremiah Arkham vezette be a legtöbb, és legkorszerűbb biztonsági intézkedéseket, amikor átvette az intézményt. Kamerák vannak minden szobában, és folyosón, minden emeleten két őr teljesít szolgálatot a nap huszonnégy órájában, a megvesztegetések visszaszorítására. Még magától Jeremiah-tól is megkövetelték az azonosítást, hogy bejusson a elmegyógyintézet különböző szintjeibe. Minden külső ablakot hő detektorral, és mikrohullámú mozgásérzékelővel láttak el. Mágneses gátakat építettek a falakba, hogy megakadályozzák a rádióadásokat. Habár a biztonsági intézkedések nagyon hatékonyak, nem voltak bolondbiztosak. A felújítást követő hetekben Mister Zsasz-nak, és Batmannek is sikerült kitörni az intézetből. Továbbá Batman korábbi társának, Éjszárnynak (Nightwing) ráadásul sikerült betörnie.

Feketekapu Fegyintézet (Blackgate Penitentiary)

Történet

Feketekapu Börtön egy kis szigeten található a Gotham Öbölben (Gotham Bay), Gotham City-ben. Gotham Állami Fegyintézet (Gotham State Penitentiary), Gotham Börtön (Gotham Prison) ként is nevezték a Krízis-előtt (Pre-Crisis). Később hivatalosan át lett nevezve „Feketekapu Börtönné” („Blackgate Prison”). A 80-as évek végén az Amnesty International kikényszerítette a bezárást. Mikor végül újra megnyitották hivatalosan a neve Feketekapu Fegyintézet (Blackgate Penitentiary) lett.
Az Arkham Elmegyógyintézettel szemben, ide a nem őrült bűnözőket zárták, mint David Cain, Monsoon, Ernie Chubb, A KGBeast, Catman, és változatos bérenceket, gengsztereket, és maffiafőnököket. Volt példa rá, hogy az Arkham Elmegyógyintézet beutaltjait is ide zárták el, mikor Bane használhatatlanná tette az eredeti elmegyógyintézet épületét. Addig volt ide bezárva az összes arkhami beteg, míg újra nem nyitották az elmegyógyintézetet.
„Batman: Feketekapuban mesélnek egy érdekes történetet, miszerint egy csapat őrízetes megpróbálkozott szökéssel.” A történetben a rabok: Cluemaster, Steeljacket, Ratcatcher, The Trigger Twins, Dragoncat, Gunhawk, Czonka (The Baffler), Actuary, habár első próbálkozásukat nem koronázta siker. Mégis sikerült nekik a kataklizma során, mikor a földrengés, és a belőle származó szökőár megrongálta az épületet és egy földnyelvet nyitott meg Gotham City felé. Ekkor Feketekapu őrizeteseinek szintén alkalmat adott a szökésre, de Batman legtöbbjüket legyőzte, mielőtt még távozhattak volna. Őket végül újra bebörtönözték, vagy leütötték mikor erőszakkal próbáltak ellenállni a letartóztatásnak. Mostanában a Feketekapu a gothami alvilág oldalán van, ahol ez köztudott vagy sem, hogy aktívan részt vettek az Öngyilkos Alakulat ténykedéseiben a Salvation Run deportálásokban.
Vissza az elejére Go down
Kurt Bozek / Griff
Admin
Kurt Bozek / Griff


Hozzászólások száma : 648
Join date : 2010. Aug. 12.
Age : 35
Tartózkodási hely : Otisburg; Gotham City

Gotham City ( ki lehet egészíteni ) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Gotham City ( ki lehet egészíteni )   Gotham City ( ki lehet egészíteni ) I_icon_minitimePént. Dec. 24, 2010 9:36 pm

Gotham City Helyszínek

0-9

1940 Fox és Gardner
Ezen a címen található meg Gotham City-ben a barnakőből épült főhadiszállása Az Amerika Igazszág Szövetségének (Justice Society of America). A név a JSA kitalálója Gardner Fox tiszteletére lett.

359 Murphy Avenue
Ezen a címen lakik Gotham City-ben James Gorgon, és a lánya Barbara. A számot először a Batgirl első megjelenésekor olvashattuk a Detective Comics #359 részében. Az utca nevét Murphy Anderson híres rajzolóról kapta.

520 Kane Street
Intergangnek van egy raktára ezen a címen, ahol hi-tech fegyvereket tartanak. Renée Montoya egyszer összetűzésbe került itt az Intergang egyik mutálódott csatlósával. Az utca nevét a Batman társ alkotójától Bob Kane-től kapta.

923 Rupert Street
Itt volt a főhadiszállása az alvililági figurának Doktor Fang-nak.

A

Ász Vegyi Gyár (Ace Chemical Processing Plant)
Itt harcolt Batman először a Vöröscsukjával (Red Hood), ami ahhoz a balesethez vezetett, ami átalakította az őrült gonosztevővé, Jokerré.

Arkham Elmegyógyintézet (Arkham Asylum)
Ez a neve a két elmegyógyintézetnek Gotham City-ben. Az első a Crest Hill-en (elpusztúlt), a második a Mercey Szigeten (Mercey Island) található.

B

Barbara Gordon Apartmanja
Itt élt Barbara Gordon, míg a munkás napjaiban a Gotham Köz Könyvtárában (Gotham Public Library) dolgozott és Batgirl ként éjjel üldözte a bűnt. A Krízis Előtt az apjával élt, míg el nem költözött tőle a karrier reményében.

Denevérdarlang (Batcave)
A barlangrendszer, ami a Wayne Villa (Wayne Manor) alatt húzódik. A főhadiszállása a bűnüldöző Batman-nek.

Fekete Basszus Bár (Black Bass Bar)
Egy a sok ivóhely közzül, ami Gotham City-ben létesült.

Blackfire Hajléktalanok Otthona (Blackfire Shelter for the Homeless)
A Blackfire Hajléktalanok Otthona a Vűnös Negyed végén található és a látszatra halhatatlan Joseph Diackfire diakónus vezeti. Blackfire arra használja a menedéket, hogy hajléktalanokat gyűjtsön a kis szektájába.

Blasdell Olaj Mezők (Blasdell Oil Fields)
Megtalálható a Dél Gotham sziget szélén, közel a Gotham Folyóhoz, a Blasdell Olaj Mezők volt a helyszíne a brutális leszámolásnak Robin és Batgirl új Bérgyilkosok Ligája (League of Assassins)

Bristol
Egy község Gotham megyében

Bristol Country Club
Itt készül a Gotham Városi Rendőrség évkönyve a Millió Dolláros támogatószerző. Gyilkos Moly (Killer Moth) egyszer ki akarta rabolni a klubbot, de az akkor még kezdő Batgirl megakadályozta.

C

Cobblepot Madárház (Cobblepot's Aviary)
A Cobblepot Madárház egy kisállatkereskedés, tulaja Mrs. Cobblepot. Itt nevelte fel az ő fiát Oswald-ot. Mrs. Cobblepot túlvédelmező természete nagyrészt a felelős, hogy fia felvette a Pingvin identitását. Mikor Mrs. Cobblepot eltávozott, Oswald nem tudta tovább fizetni a számlákat ezért el kellett adnia a boltot.

Crest Hill
Egy a felsőbb osztályhoz tartozó környék Gotham megyében, szintén itt található a Wayne rezidencia.

Cranston, Grayson és Wayne
Cranston, Grayson és Wayne piackutató cégek voltak Gotham Cityy-ben a Föld-2-őn. Helena Wayne – Batman lánya és a társa Richard Grayson egy cég társtulajok voltak egy cégnél, aminek Arthur Cranston volt a többségi tulajdonosa. Helena fő vetélytársa Roger Demarest volt, aki érezte, hogy az egyetlen ok, amiért betársulhatott a cégbe az apja vagyona és befolyása volt.

D

Dark Zűrzavar Karneválja (Dark's Pandemonium Carnival)
Dark Zűrzavar Karneválja egy horror témájú szellemkastély volt Gotham megyében. A Madárijjesztő elrabolt egy főiskolást Jackson Grey azzal a szándékkal, hogy megkínozza, és kivégzi a szellemkastélyban. Batman megérkezett és legyőzte Madárijjesztőt és megmentette Grey-t.

Drake Rezidencia (Drake Manor)
A Crest Hill-en található közvetlenül a Wayne Rezidencia mellett. Otthona a Drake családnak (Jack, Janet, Tim és Dana Winters-Drake).

E

Ellworth Épület (Ellsworth Building)
Whitney Ellsworth tulajdonosa, az egyik legnagyobb felhőkarcolónak Gotham City-ben. Itt csapott össze Batman másodjára Céllövővel (Deadshot).

F

Knickenbocker atya Viasz Múzeuma (Father Knickenbocker Wax Museum)
Knickenbocker atya Viasz Wax Múzeuma egy elhagyott bérházban volt Gotham alsó nyugati oldalán (lower west side). A bázisa volt Preston Payne, a harmadik Agyagpofának, (Clayface III) míg össze nem csapott Batman-nel, ami tűzet okozott, és porrá nem égette az egész épületet, mindennel ami benne volt, beleértve Payne szerelmét is a próbababát Helenát.

Finger Alley
Ez a neve a keskeny útnak, ami a Denevérbarlanghoz (Batcave) vezetett.
Gotham Első Nemzeti Bank (First National Bank of Gotham)
Ez a neve a bankoknak, amik Gotham City-ben helyezkednek el. Gyakran célpontjai a bankrablóknak, banditáknak, és az alkalmi szuperbűnözőknek.

Flugelheim Múzeum
Az 1989 Batman filmben, ez a múzeum volt a sok Gothami jelkép között amit Joker tönkretett. Itt terrorizálta Vicki Vale-t és csapott össze másodjára a bűnüldözővel.

Fox Kertek (Fox Gardens)
A Fox Kertek egy flancos étterem volt Gotham City-ben. The Fox Gardens was a posh restaurant located in Gotham City. Bruce Wayne ide hozta több alkalommal is Silver St. Cloud randevúik alkalmával. Gardner Fox rajzoló után lett elnevezve az étterem.

G

Gotham Öböl (Gotham Bay)
Gotham Öböl Gotham City keleti partvonalán helyezkedik el, itt található a Feketekapu (Blackgate) börtön is.

Gotham Broadcasting Company (Gotham Műsorszóró Vállalat)
A Gotham Broadcasting Company (GBC) a vezető média volt 1940-es években Gotham City-ben. Mára mér nyugodtabb körülmények között az eredeti vezetője Alan Scott irányítja a vállalatot.

Gotham Temető (Gotham Cemetery)
Gotham Temető a nyughelye Thomas és Martha Wayne-nek. Itt volt még eltemetve az első Fekete Kanári (Black Canary) is. A jelölt sírja is itt volt megtalálható Jason Todd-nak a feltámadásáig.

Gotham City Székesegyház (Gotham City Cathedral)
Az 1989-es Batman filmben itt volt a végső leszámolás Batman és Joker között. Miután lelőtte Joker az égről batman repülőjét a székesegyház lépcsőire zuhant. Joker tömény savat használt hogy elvágja a harang köteleit, ami zuhanás közben agyonütötte volna Batmant. A harcuk csúcspontján a tetőről esett le Joker a halálba, miközben menekülni próbált.

Gotham City Alapítvány (Gotham City Foundation)
1943-as Batman sorozatban, Gotham City Alapítvány volt a munkahelye Linda Page titkárnőnek. Egy csapat maffiózó, akik Doktor Daka-nak dolgoztak, betörtek az alapítványhoz, hogy Rádiumot raboljanak a Rádium fegyverhez.

Gotham City Közkorház (Gotham City General Hospital)
Ez a legnagyobb és a legzsúfoltabb egészségügyi intézmény egész Gotham City-ben. Az Amerikai Igazság Liga, és az Amerikai Igazság Szövetség tagjai is legalább egyszer voltak már itt betegként. Thomas Wayne és Thomas Elliot is dolgozott itt műtőorvosként.

Gotham Városháza (Gotham City Hall)
1989-es Batman filmben, Borg polgármester és Harvey Dent államügyés főhadiszállása volt. Ez volt a színtere egy hatalmas lövöldözésnek Joker emberei és az akkori maffiafőnök Carl Grissom és bandája között.

Gotham City Halottasház (Gotham City Morgue)
Mortimer Gunt vezeti a halottasházat.
Gotham City Antikvitás Múzeum (Gotham City Museum of Antiquities)
Itt volt a leszámolás Batman és Szarka (Magpie) között.

Gotham City Rendőr Kapitányság (Gotham City Police Headquarters)
Gotham City Rendőr Kapitányság Gotham City-ben található meg a Five Points nevű területen alsó keleti oldalon (lower east side).

Gotham City Csatorna Rendszer (Gotham City Sewer System)
A Gotham City alatt meghúzódó csatornák gyakran adnak otthont hajléktalanoknak, és szuperbűnözőknek. Gyilkos Krok (Killer Croc) és Patkányfogó (Ratcatcher) gyakran használja az itt található változatos labirintusrendszert.

Gotham City Hajógyár (Gotham City Shipyard)
Batman egyszer összecsapott ezen a helyen Gyilkos Krok-kal.
Gotham City Metró Rendszer (Gotham City Subway System)
Gotham City metró rendszere szolgáltatja a gyors közlekedést a városban az embereknek. Azrael egyszer egy rejtett vágányt használt hogy eljusson a Denevérbarlangba, anélkül hogy bárki felfedezhette volna a városban.

Gotham City Operaház (Gotham City Opera House)
Harley Quinn egyszer erőszakos rajtaütést hajtott végre az operaházon hogy előcsalja Thomas Elliot-ot, és csapdába csalja. Elliot kiszökött a szabadba, ahol összetűzésbe kerül Joker-rel.

Gotham City Börtön (Gotham City Prison)
Ez volt az első és legbiztonságosabb börtön mielőtt megnyílt volna a Feketekapu szigeten a Fegyintézet.

Gotham City Állatkert (Gotham City Zoo)
Egy a nagyobb szórakoztató parkok közül Gotham City-ben, ahol először fedte fel Batmen Macskanő (Catwoman) előtt a titkosszemélyazonosságát.

Gotham Óra Torony (Gotham Clock Tower)
A főhadiszállása Orákulumnak, és a Ragadozómadaraknak (Birds of Prey).

Gotham Gazette
Gotham Gazette az egyik legnagyobb napi lap Gotham City környékén.

Gotham Kikötő (Gotham Harbor)
1947-ben Zöld Lámpás (Green Lantern) talált egy befagyott óceánjárót, ami beúszott a kikötőbe. Miközben megvizsgálta a hajót, összecsapott a szupergonosz Jégcsappal (Icicle).

Gotham Történelmi Társoság (Gotham Historical Society)
A Gotham Történelmi Társoság vigyázott a Wayne rezidenciára (Wayne Manor) miközben Bruce Wayne a Wyne Alapítványnál élt. A Történelmi Társoság igazgatója Miss Crums.

Gotham Múzeum
Föld-2-ön a Gotham Múzeum Solomon Grundy és a bandája székhelye volt. Ők az egyik méllyebben lévő szinten rendelkeztek be, míg a városban tevékenykedtek. A Vadásznő (Huntress) került kapcsolatba Grundy-val mikor egy sorozatos múzeumrablásban nyomozott.

Gotham Természetrajzi Múzeum (Gotham Natural History Museum)
Ez volt, ahol Kirk Langatrom dolgozott vegyészként és kutatóként. Itt fejlesztette ki a kísérleti mirigykivonatot, ami Emberdenevérré (Man-Bat) változtatta át.

Gotham City Könyvtár (Gotham Public Library)
Barbara Gordon dolgozott itt, mint könyvtáros.

Gotham River
A Gotham City-in keresztülszelő folyó neve.

Gotham Raktár (Gotham Storage)
Ez a Gotham City-ben lévő raktáregyüttes volt egykos Doktor Aesop búvóhelye.

Gotham Torony Apartmanok (Gotham Tower Apartments)
Egy a sok gazdag lakáskomplexum közül Gotham City-ben, Méregcsók (Poison Ivy) egyszer itt építette ki a főhadiszállását.

Gotham Tornyok (Gotham Towers)
A Föld-2-n, a Gotham Tornyok testesítik meg a New Yorki World Trade Center. Itt találkozott és küzdött meg Batman az őrült bűnözővel Bill Jensen-nel.

Gothami Hírek (Gothamite News)
Gothami Hírek (és a leányvállalalta a Gothami Magazin (Gothamite Magazine)) az egyik vezető média Gotham City-ben. Vicki Vale és Horten Spence a leghíresebb újságírói.

Sirály Sziget (Gull Island)
A Föld-2-ön Sirály Szigeten van a börtön komplexum, ami Gotham Öbölben (Gotham Bay) van. Ez Föld-1-en a Feketekapu Szigeten (Blackgate Island) található.

H

Férfidivatáru (Haberdasheria)
A Férfidivatáru a Salem Streeten található Gotham City-ben, kifejezetten kalapok eladására specializálódott. Egyszer az Őrült Kalapos kirabolta.

Helena Wayne Aparmanja (Helena Wayne's Apartment)
Helena Wayne egy sikkes apartmanban él Gotham Cityben (Föld-2). AZ összes bútor úgy lett megtervezve, hogy gyakorlófelszerelésként is funkcionáljon, így tartva magát fitten. Azon oknál fogva, hogy a kettős személyazonossága nem más, mint Vadásznő (Huntress).

Hub (??Középpont??)
A Hub volt a bázisa a sorozatgyilkosnak Cornelius Stirk-nek.

I

Infantino Parkway
Ez az egyik nagyobb főútvonal Gotham City-ben. Az út a rajzoló Carmine Infantino után lett elnevezve.

Infantino Kosztümök (Infantino's Costumes)
Ez egy kis ruhabolt Gotham City-ben. A bolt a rajzoló Carmine Infantino után lett elnevezve.

J

Jason Blood's Apartmanja
Az okkultista Jason Blood otthona, gyakran osztja meg a szövetségeseivel a házat, mint Harry Matthews, Glenda Mark és Randu Singh. A nappalija saját magáról készült képekkel van dekorálva különböző időkből.

K

Krusty M's Laser Disk Emporium
Egy a sok üzlet közül Gotham City-ben.

L

La Scala Színház (La Scala Theater)
Basil Karlo által vezetett mozi, és itt volt a Sár Csapat (Mud Pack) főhadiszállása is. Elfogta Batmant és megkínozta itt egy olyan filmel, ami a tudatalattira hat.

Kis Tokyo (Little Tokyo)
Az 1943-as Batman sorozatban, Kis Tokyo megtalálható volt Gotham City-ben. A II. Világháborút követően a japán lakosokat internáló táborokba szállásolták el, így Kis Tokyo megszűnt létezni.

Luigi Pizzéria (Luigi's Pizza)
Egy a sok üzlet közül Gotham City-ben.

M

Polgármester Udvarháza (Mayor's Mansion)
Hamilton Hill és Armand Krol korábbi polgármesterek otthona. Knightfall saga alatt, Joker Madárijjesztő megtámadta Armand Krol polgármestert és bebörtönözte őt a saját otthonában. Később Marion Grange polgármester élt itt.

Millió Dolláros Álarcosbál (Million Dollar Masquerade)
Ez egy évenkénti rendezvény, amit a Bristol Coutnry Klubban rendeznek meg a Seneca Lodge-ban.

N

Neo Éden (Neo-Eden)
Neo Éden egy több kertből álló terület, Gotham City-ben, ahol Méregcsók (Poison Ivy) főbázisa volt. Egyszer több prominens személyt is elrabolt a Wayne Alapítványtól (Wayne Foundation), Lucius Fox-ot is, és itt tartotta őket túszként.

O

P

Park Row
Ismert még Bűnös Negyednek is, itt vált gyilkosság áldozatává Thomas, és Martha Wayne.

Peregrinator Klub (Peregrinator's Club)
Ez egy exkluzív klub úriembereknek Gotham City-ben. A Facade-nek ismert bűnöző el akarta rabolni a klubtagokat, de Batman szembe szállt vele.

Q

R

Ritz-Carlton
A Ritz-Carlton egy elegéns hotel Gotham City-ben. Éjji (Nocturna) egyszer kibérelt egy lakosztályt, ahol ő és Jason Todd rövid ideig éltek.

S

Szent Szív Szanatórium (Sacred Heart Convalescent Home)
Ide szállították Marla Elliot-it miután túlélt egy autóbalesetet, az őrült fiával Tommy Eliottal. Doktor Thomas Wayne életmentő műtétet hajtott végre a nőn. Sok évvel később a felnőtt Tommy Elliot, akit már Hush ként ismertek, újra megnyitotta és a saját operációs bázisaként üzemeltette.

Tengerkapu Élmény Park (Seagate Amusement Park)
Néhány elhagyott ház, egy ősrégi vursliban, amit Joker egy időben báziaként használt.

Tengerparti Kolosszeum (Seaside Coliseum)
Amikor Joker elfogta Alfredet, Gordon felügyelőt, Robint, és Selina Kylet, ide hoza őket a Seaside Coliseum-ba, ahol egy hatalmas születésnapi tortába ejtette fogságba őket, aminek a gyertyái dinamitrudak voltak. Mindez csak, azért hogy Batman előcsalja a bohóc.

Shonda Kinsolving Klinikája (Shondra Kinsolving's Clinic)
Ez az a fizikoteraputa központ, amit Dr. Shonda Kinsolving irányít. Bruce Wayne sok időt töltött el itt, miután megsérült a háta, amit a bűnöző Bane okozott.

St. Luke Kórház (St. Luke's Hospital)
St. Luke Hospitalje az, ahova Renée Montoya hozta a Kérdést (Question), amikor meghalt rákben. Montoya barátja, Kathy Kane, virrasztást tartott fölötte, amíg Nanda Parbatnek vitték.

Szabadság Szobor (Statue of Freedom)
A Szabadság Szobor Gotham City egyik jellegzetessége. Gotham Kikötő szélén helyezkedik el, ugyanazzal a céllal, mint a New Yorki Szabadság Szobor (Statue of Liberty)

T

Tenniel Birtok (Tenniel Estates)
A Tenniel Birtok John Tenniel viktoriánus rajzoló tulajdona volt (a leghíresebb műve az Alice Csodaországban volt). A halála után a tulajdonát kerté alakították át, amiben megtalálhatók voltak az általa illusztrált sok karakter. A Knightfall saga alatt ez az Őrült Kalapos (Mad Hatternek) búvóhelye volt.

Szivar Klub (Tobacconists Club)
A Szivar Klub egy exkluzív klub csak úriembereknek Gotham City-ben. Rupert Thorne a városi tanácsos gyakran használta arra a klubot, hogy alvilág tevékenységeit vezesse.

U

V

Hasbeszélő klub (Ventriloquist Club)
Ezt a klubbot Arnold Wesker a Hasbeszélő vezette. Ez volt az elsődleges bázisa a partnerének Sebhelyes (Scarface) drogkartelének, innen terítették a Láz (fever) nevű drogukat. A Hasbeszélő Klub volt a színhelye az egyik legnagyobb leszámolásnak Sebhelyes és a vetélytársa Merty Vetch között.

W

Wackdonals
Közkedvelt gyorsétterem Gotham City-ben, emellett egy túszdráma is lejátszódott itt. Torrance nevű terroristát akadályozta meg Robin és a kezdő Dodge(Kitérés)

Walt's Video Arcade
Egy a sok üzlet közül Gotham City-ben. Robin (Jason Todd) megakadályozta a bűnözőt Doktor Fang-et hogy az üzlet tulajdonosát szörnyű terveibe belevonja.

Wayne Enterprises
Dr. Thomas Wayne alapította, és a fia Bruce örökölte meg halála után. Wayne Enterprises több részlegre oszlik Wayne Technologies, Wayne Biotech, Wayne Aerospace, Wayne Chemicals, Wayne Shipping, Wayne Foundation, Wayne Industries, Wayne Medical és számos kisebb leányvállalat.

Wayne Manor
A Wayne család ősi otthona; az első itt lakó Solomon Wayne bíró volt 1860-as években.

WGCK
WGCK egy hírműsor állomás, Gotham Cityből sugároz.

WXYZ
Ez a neve Gotham City székhelyű rádió állomásnak. A tulajdonosa Alan Scott 1940-es években, a jövőbeli felesége Molly Mayne Scott titkárnőként dolgozott a WXYZ-nél.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

Gotham City ( ki lehet egészíteni ) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Gotham City ( ki lehet egészíteni )   Gotham City ( ki lehet egészíteni ) I_icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Gotham City ( ki lehet egészíteni )
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Gotham Városi Rendőrség ( ki lehet egészíteni )
» Marsiak ( ki lehet egészíteni)
» Atlantisziak ( ki lehet egészíteni)
» Új istenek ( ki lehet egészíteni)
» Ranniak ( ki lehet egészíteni)

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Versenyek, pályázatok-
Ugrás: