Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
A még tapasztalatlan játékosokat kérném, hogy mindenképpen olvassák el az FRPG-ről szóló rövid leírást! Ha az informálódás után is még további kérdésed lenne, nyugodtan keresd fel bármelyik staff tagot. Szívesen útba igazítunk.
Egy a marvel képregények világában játszódó frpg, ahol világméretű gondok burjánzanak napról-napra. Asgardiak, skrullok, mutánsok, szuper-humánok vívják harcukat a jó ügy érdekében.
A honlap újra indult, és csak rád vár, hogy részt vegyél a híres sorozat által alkotott világban, ahol új kalandok várnak rád. Találkozz Superman ellenségeivel, és vedd fel velük a harcot csapatban, vagy egyénileg. Metropolis csak rád vár!
Hozzászólások száma : 141 Join date : 2010. Jun. 21. Age : 34 Tartózkodási hely : Mögötted!
Tárgy: Re: Számítógépes játékok Szer. Szept. 01, 2010 3:26 pm
Azok....
Kurt Bozek / Griff Admin
Hozzászólások száma : 648 Join date : 2010. Aug. 12. Age : 36 Tartózkodási hely : Otisburg; Gotham City
Tárgy: Re: Számítógépes játékok Csüt. Szept. 02, 2010 7:39 pm
Egy bendentes kép Nick Fury (Ultimates) múltjából. Nem megerősített hírek szerint a Groove Street-i bandához tartozott.
Kurt Bozek / Griff Admin
Hozzászólások száma : 648 Join date : 2010. Aug. 12. Age : 36 Tartózkodási hely : Otisburg; Gotham City
Tárgy: Re: Számítógépes játékok Szomb. Nov. 27, 2010 6:02 pm
Bocs de ezt muszáj betenni:
Rébusz Mesélő
Hozzászólások száma : 572 Join date : 2010. Sep. 01.
Tárgy: Re: Számítógépes játékok Vas. Dec. 19, 2010 7:13 pm
Nemrég játszottam végig a Spiderman: Shattered Dimensions-t. Odavág a játék, bár rövid, az a pár óra nagyon élvezetes.
Kurt Bozek / Griff Admin
Tárgy: Re: Számítógépes játékok Csüt. Dec. 23, 2010 6:13 pm
Mit ne mondjak kezdek öreg lenni. Szünet tisztességére átnyálaztam a régi CD-imet, hogy a használhatatlanoktól megszabaduljak. Éppen már a második órában jártam és már igen csak kezdtem a feladás határán járni, amikor rábukkantam egy gyöngyszemre, amivel már legalább 3 éve nem találkoztam. Ez nem más volt, mint a X-Com: Terror From The Deep. Hát nem egy mostani játék. Még az előző évezredből származik, van az oldalon fiatalabb játékos is, mint ez a játék. Nemsokára belép a 16. életévébe te még mindig ugyanolyan jól el tudok vele szórakozni, (és káromkodni, nem is keveset), mint anno mikor még elsőnek a flopiról másoltam fel. Akkor egy kis kedvcsinálót is hozzá. Ez egy hardcore taktikai shooter, ahogy manapság hívnák szép magyarosan. A lényege, hogy van egy titkos ufo vadász bázisunk, amit a világ kormányai pénzelnek. Ezzel az egyetlen (csak az elején majd lehet többet is építeni jó pénzért) árva bázisunkkal kell gátat szabnunk az idegenek áradatának, akik embert betakarítani jönnek a földre. Van itt minden, bonyolult fejlesztési rendszer (techtree), akciódús repülőgépcsata , és taktikus harc. A játék lényege, hogy kapsz egy riasztást, hogy egy ufó repked New York környékén, erre te kiküldöd az elfogó vadászaidat, amik jobb esetben lelövik a csészealjat, ami lezuhan. Na mivel minden repülőgép szerencsétlenségnek vannak túlélői (legalábbis a filmekben odaküldesz egy csapatszállítót, hogy mégse legyen ez így. Majd a mégiscsak élve elkapott idegen szörnyeket jól megkínzod egy kis földönkívüli technológiáért. Hát már az is élvezetes, hogy leírom, hát még ha játszok vele. Remélem kedvet csináltam egy kis ünnepi világmegmentésre.
Rébusz Mesélő
Tárgy: Re: Számítógépes játékok Csüt. Dec. 23, 2010 9:26 pm
Ha már a régi játékoknál tartunk, akkor meg kell említenem a Gorky 17-t. (Kurt, biztos vagyok benne, hogy már játszottál vele )
Ez is egy körökre osztotttaktikai-stratégia shooter játék. A történet szerint egy orosz városban van egy elzárt szektor, a Gorky 17, ahol titkos katonai kísérleteket végeztek. Három NATO ügynököt, Cole Sulivan-t, Jarek Owitz-t és Thierry Trantiqnue-t elküldik oda, hogy nézzék meg, hogy mi történt az odaküldött 1-s és 2-s csapattal. Azonban kiderül, hogy az emberek, akik erre tévednek, azok mutánssokká változnak. A csapat a harcok közben tagokkal gazdagodik, vagy tagokat veszít el.
Rettenetesen izgalmas, és igazi taktikai érzéket követel. Töltényt és fegyvert nem sokszor fogunk találni, éppen ezért el kell gondolkodni, hogy melyik karaktert milyen fegyverek használatára tanítsunk.
Michael White Védelmező
Hozzászólások száma : 167 Join date : 2010. Jul. 15.
Tárgy: Re: Számítógépes játékok Csüt. Dec. 23, 2010 9:35 pm
Gorky17-tel én is játszottam, marha jó. A gond az volt, hogy mindig kikapcsolt, így csak egyetlen egyszer tudtam végigtolni.
Rébusz Mesélő
Tárgy: Re: Számítógépes játékok Csüt. Dec. 23, 2010 9:36 pm
Medusával vagy Slavskival?
Michael White Védelmező
Tárgy: Re: Számítógépes játékok Csüt. Dec. 23, 2010 10:23 pm
Medusa valami tetőn megbolondult és nekünk jött, az orosz meg a végén átváltozott valami hatalmas izévé. De egyszer sem csapott meg, mert kábítóztam. XD Vagy keverem valakikkel a neveket? Medusa ugye a múzeumban volt, Slavski meg az az orosz?
Rébusz Mesélő
Tárgy: Re: Számítógépes játékok Csüt. Dec. 23, 2010 10:31 pm
(amúgy én is mindig kábitóztam, anélkül nem is nagyon lehet megcsinálni )
Medusa a szörny, a múzeumból.
Akire te gondolsz, az Dobrovskij, ő változott át. Akire én gondolok, az az orosz manus, aki Medi után jön. Amikor Medi megőrül, akkor odamész a tetőn egy kis bunkerhez, ahol egy csávó fenyegetőzik, hogy felrobbantja magát... ha mégegyszer rámész az épületre, meg is teszi . Ilyenkor húzd rá a kábitógránátot az épületre, és a srác kijön onnan, és csatlakozik. Nem túl hasznos, csak közelharci fegyverekhez ért, és kicsit pisztolyhoz, amit ugye később odakell az újságírónak, közelharci fegyvert pedig nem szabad neki adni.
Ha kihagyod az egész tető részt, akkor Medi megmarad a csapatban.
Michael White Védelmező
Tárgy: Re: Számítógépes játékok Csüt. Dec. 23, 2010 10:36 pm
A robbantás rémlik. Micsoda műhelytitkok egyébként. Ha egyszer meglesz, kipróbálom. Csak kölcsönben volt nálam kétszer, azóta meg nem láttam sehol. Pedig csak ezer forint volt.
Rébusz Mesélő
Tárgy: Re: Számítógépes játékok Pént. Dec. 24, 2010 9:46 am
thepiratebay.org-ről egy perc alatt lejön az egész! Nekem van egy magyar verziós CD-m, magyar szinkronnal, általában az ilyesmik el vannak cseszve, de ez nagyon élvezetes így
Boltokba meg tuti nem kapható már, régi játék ez.
Kurt Bozek / Griff Admin
Tárgy: Re: Számítógépes játékok Pént. Dec. 24, 2010 10:01 am
Azt a leborult szivarvégit. A macska rúgja meg. Hát akkor mégsem vagyok én öreg ha más is emlékszik még a régi játékokra.
Megnyugodtam, fiatal vagyok és üde
Rébusz Mesélő
Tárgy: Re: Számítógépes játékok Pént. Dec. 24, 2010 10:08 am
Nos, igen, én is nemrég kaptam elő pár régi játékot:
Doom 2, Unreal Tournament, Jazz Jackrabbit, Aladin, The Lion King . Ezek örök kedvencek, leköröznek egy tucat mostani játékot.
Kurt Bozek / Griff Admin
Tárgy: Re: Számítógépes játékok Pént. Dec. 24, 2010 11:25 am
Ó, A zöld nyúl még mindig foglalja a gépemen a helyet. Olykor a mostani gyilkolászós, és vérben fürdő világtól megcsömörlötten újra elindítom, hogy színt és boldogságot vigyen a szobám hűvösébe. Azok a feledhetetlen órák....
... rohanok is újra izzítom a gámét, és legyőzöm a gonosz teknősöket.
Adam Stamford Bűnüldöző
Hozzászólások száma : 141 Join date : 2010. Jun. 21. Age : 34 Tartózkodási hely : Mögötted!
Tárgy: Re: Számítógépes játékok Kedd Jan. 11, 2011 6:30 pm
Ma startol el a DC Universe Online, kár hogy nincs rá pénzem
Rébusz Mesélő
Tárgy: Re: Számítógépes játékok Szer. Jan. 12, 2011 2:45 pm
Most azonban egy jó hír:
A Champions Online (ami szintúgy szuperhősös) ingyenessé és letölthetővé válik Január 25-én.
Ugyanis megijedtek a DC Universe-től (hozzáteszem: jogosan) .
Nálam a CO must have kategória, mert maga a játék sokkal jobban bejött, mint a DC, ott csak az univerzum a király.
Kurt Bozek / Griff Admin
Tárgy: Re: Számítógépes játékok Kedd Jan. 18, 2011 3:10 pm
Na bátyám múlt hétvégén kegyeskedett hazajönni és olyat mondott amin nagyon meg voltam lepődve. Nem azon hogy LAN-oljunk már valamit, hanem hogy egy olyan játékos mondott amivel mindketten napi 18 órát simán el tudunk játszani, úgy hogy még hiányérzetünk is van mikor kikapcsoljuk a gépet, és azonnal odaülnénk elé csak azért, mert a következő körben valami fontosat kellene csinálni. Ez a játék nem más mint a
Ha játszottatok már jó körökre osztott stratégiai játékkal (egy kis segítség HoMM1-3, Disciples és persze az AoW) akkor megmondhatom, hogy minden idők 3 legjobbja között van. Nincsenek azok a hatalmas seregek benne, mint a Heroes-ban és az a Disciples-es adok kapok harcot is kihagyták belőle. Így kapunk egy vérbeli stratégiát, ahol minden lépésünket meg kell tervezni, és olyan taktikai csapatmozgásokat kell kidolgoznunk a legapróbb részletekig, hogy legyen esélyünk megverni az ellenséget. A játék harci része az első két szintű egységeken alapuó stratégiában mutatja meg magát. Ahol még nincsenek annyira elkülönülve az egységek képességei, de azért már látszik a fajra jellemző specialitások. A legnagyobb csata igaz, hogy két éve esett meg velem, de még most is könnyezve gondolok rá a boldogságtól, attól függetlenül hogy veszettem. A csata több, mint egy órán keresztül zajlott, a csatában 55 egység vett részt. (aki játszott már vele az tudja, hogy mennyire sok is az) Egyedül harcoltam a két testvérem egyesített seregeivel, akik a az egyiknek az utolsó városát őrizték. Két tízes szint feletti hős volt ott, és még három kisebb. Ami varázslatot el lehet képzelni azt elcastoltuk ott, a hullaidézésen keresztül, a mocsáron át mindent. Elején én voltam túlerőben de őket védte a város fala, úgyhogy nem volt könnyű. Egy bő órával később HÁROM darab berserkerrel nyert a bátyám. A vesztés ellenére jó érzés fogott el, az is igaz hogy olyan hosszúakat káromkodtam közben, nem is tudom hogyan sikerült összehozni.
Na szóval ebben a játékban van minden mi szem szájnak ingere. 12 eltérő faj, csapatmozgások, diplomácia, emberek harcikedve(morál szép magyarosan), és az egésznek egy gazdaságon alapuló fenntartási költsége, mint egy "rendes" birodalomban. Hát a vége elég reklámra sikeredett, de aki játszott már vele az érti aki nem annak meg most azonnal tessék letölteni és elmerülni a világhódításban.
Rébusz Mesélő
Tárgy: Re: Számítógépes játékok Kedd Jan. 18, 2011 4:57 pm
Hm....
Gratulálok a majdnemgyőzelmedhez, jó lehet, hogy ti tudtok együtt játszani.
A Disciplesnek csak az új része tetszett, ahol 5 embered lehetett a harcban, és nem volt létszám, puszta taktika volt az egész.
A Heroesnek hatalmas rajongója vagyok, ezt az Age of Wonder-t meg nem is ismertem eddig, de egyszer mindenképp megnézem.
Na most én is ajánlok valamit.
Egy olyan játékot akartam, amit nagy létszámban lehet online játszani (nem MMORPG-re gondolok) Így bukkantam rá három napja a Mount & Blade: Warbandre.
A játék singleplayer módja egy isteni szerepjáték, amiben még nem merültem el a annyira, de a tapasztalataimat elmesélem:
Egy középkori szerepjátékról beszélünk, semmi tündék, orkok, csakis emberek. A játék elején a saját történetünket állíthatjuk össze a megadott szempontok szerint, ezután a szokásos párbeszédek, és tréningek, majd bevonulunk a seregbe. Az elején egyszerű lázadásokat verünk vissza, később azonban lépünk fel a ranglétrán, egészen odáig, hogy megkapjuk a saját seregünket. Ezután akár mi i választhatunk helyszínt, hogy hol csatározzunk.
Ami legjobban megtetszett a singlében, az a vártámadás és védés. Itt ugyanis olyan szinten meg kell fontolni minden lépést, hogy elég egy kis hiba és az egész tervednek vége. Tegnap egy támadást szerveztem quick gaméban, ahol úgy zajlik a játék, hogy 200 vs 200 arányban harcolunk, a támadók viszont nem használhatnak létrákat hogy bejussanak, hanem egy ilyen magától guruló, böhöm nagy gépezetet meg kell várni, még odaér, aztán leereszti a hidat, és kezdetét veszi a támadás. Na már most: én voltam a támadó, pontosan 100 emberrel (30 lándzsás, 25 íjász, 45 gyalogos) az ellenfélnél pedig 200 ember egyenlő megoszlásban. Az volt a stratégiám, hogy a számszeríjasok kiszedik a bástyákból a tagokat, a lándzsások védik őket, a kardosok pedig íjjal lőnek a hegy mögül. Igen ám, de amikor kiadtam a lándzsásoknak a parancsot, hogy rohamozzák meg a védőket a hídon, abban a pillanatban hullott el az összes számszeríjas, akiknek nagy hasznuk lett volna. Mondom: nem baj, úgyis csak kardjuk van, azzal meg gyöngék. De sajnos a megmaradt íjászok már a hídon kikapták a seregem, én meg majd' fél óráig futottam a többi 150 ember elől ^^
A gamma multyplayer módja isteni, rengeteg mód játszható rajta, és van olyan szerver, ami képes befogadni 260 játékost. ( mondjuk ott nem kis lagg van )
Rébusz Mesélő
Tárgy: Re: Számítógépes játékok Kedd Jan. 25, 2011 4:11 pm