Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
HomeDC Comics frpgKeresésRegisztrációBelépés
A még tapasztalatlan játékosokat kérném, hogy mindenképpen olvassák el az FRPG-ről szóló rövid leírást! Ha az informálódás után is még további kérdésed lenne, nyugodtan keresd fel bármelyik staff tagot. Szívesen útba igazítunk.
Játszható fajok 296245150474wildcat..........Játszható fajok Teenansrobindccomicssup..........Játszható fajok Batmanvsbanecolorsbymar
Egy a marvel képregények világában játszódó frpg, ahol világméretű gondok burjánzanak napról-napra. Asgardiak, skrullok, mutánsok, szuper-humánok vívják harcukat a jó ügy érdekében. A honlap újra indult, és csak rád vár, hogy részt vegyél a híres sorozat által alkotott világban, ahol új kalandok várnak rád. Találkozz Superman ellenségeivel, és vedd fel velük a harcot csapatban, vagy egyénileg. Metropolis csak rád vár!
All Comics
Blateco
HálóZsák
NewGen
Genzo Comics
ComicVine (angol)
</span
Játszható fajok 39843828 Játszható fajok 79830643

 

 Játszható fajok

Go down 
SzerzőÜzenet
Batman
Admin
Batman

Hozzászólások száma : 1162
Join date : 2010. May. 03.
Age : 28
Tartózkodási hely : Mindenhol egyszerre.

Játszható fajok Empty
TémanyitásTárgy: Játszható fajok   Játszható fajok I_icon_minitimeSzer. Május 05, 2010 12:19 pm

Játszható fajok


A DC világában is több faj létezik, az embertől kezdve, a kryptoniakon át, temérdek. De most csupán 3 fajról lesz szó. Az egyik az ember, a másik a metahumán, és a harmadik, az emberfeletti.

  • Az Ember semmilyen különleges képességgel nem rendelkezik, olyan mint a való életben. Viszont annyi előnye van, hogy minden amit kreditből meg lehet vásárolni, fele annyiba kerül a számára. A későbbiekben esetleg lehet genetikailag módosult ember is, de akkor elvész a kreditből vásárlási előny.

  • A Metahumán* az a faj, aki születésekor már birtokában van valamiféle erőnek, ami szunnyad benne és megjelenése után az idővel növekedik. Egy ilyen előtörténetet szigorúan ellenőrzünk, hiszen egy nagy előnnyel indul. Akár két teljesen különálló képességgel is neki indulhat a világnak, ami kredit ráfordítás nélkül is fejlődik ha a kalandokban jól teljesít a karakter.

  • Az Emberfeletti fajba az olyan karakterek tartoznak, amik sehova máshová nem sorolhatóak be. Az ilyenek például azok, kik egy legenda, vagy egy jóslatnak a következményében születnek, és különböző dinasztiák által táplált erőkből léteznek. Akik jövendölések útján látják meg a napvilágot, és különböző hitvilágok egy-egy kiválasztottai, kik már megfoganásuk pillanatakor képességeik birtokában vannak. Az előtörténet megírásakor maxmimum 2 különálló képességet birtokolhatnak, és a későbbiekben csak is kizárólag azokat fejlesztheti a karakter, és újabbakat nem tanulhat. Minden fejlesztés ára 4 kredit.


A fajok a jövőben bővülni fognak ahogy a történetekben haladunk előre, de jelenleg csupán ezek az elérhetőek mindenki számára.


*:A metahumán, egyfajta ember, de több annál, ugyan is különös képességeket tudhat magáénak. A „meta” kifejezés annyit tesz, hogy „felett”, tehát emberi határok felett.

A Dominator (karakter a Dc világában) talált rá egy emberi csoportra, akik biológiailag eltérőek voltak társaiktól. Genetikailag módosúlt emberek ezek, és a Dominátor nevezet el a bennük rejlő géneket, meta-génnek. Ez a gén, meghatározatlan ideig szunnyad az emberben, ami bármikor kitörhet akár magától, vagy akár valami külső hatás miatt. Ilyenkor megy végbe a geneteikai csere, és a szunnyadó gének átveszik a helyet mikor a képességek megmutatkoznak. Ez nem feltétlenül örökletes, hisz lehet, hogy a szülők nem birtokolták ezt az elváltozást.


Játszható fajok Batmanposter
Mesélő fő karakter: Batman - Mesélő szín: Oliva
Tömeg kaland: Denevérakták - A veretlen
Aktuális korszak kaland: nincs
Kövesd figyelemmel a híreket!


A hozzászólást Batman összesen 5 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Jan. 07, 2011 1:29 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
https://dccomicsfrpg.hungarianforum.net
Batman
Admin
Batman

Hozzászólások száma : 1162
Join date : 2010. May. 03.
Age : 28
Tartózkodási hely : Mindenhol egyszerre.

Játszható fajok Empty
TémanyitásTárgy: Re: Játszható fajok   Játszható fajok I_icon_minitimePént. Aug. 06, 2010 2:36 pm

Természetfeletti

Játszható fajok Etrigan-demon

Ebbe a kategóriába sorolható minden angyal, démon, és halálból vissza tért karakter. Igen tág ez a csoport, ugyan is számtalan variáció létezik belőle. Lehetnek félvérű lények, teljes vérűek, egy testen osztozó démon/angyal és ember és még sok más.

Az előtörténetet szigorúbban ellenőrizzük!
Attól, hogy természetfeletti, még nem azt jelenti, hogy elpusztíthatatlan. De ettől függetlenül rengeteg képességgel bírnak (persze nem kell túlzásba esni), amik megannyi irányba elmehetnek, így egy ilyen karakter nagyon sokoldalú de fontos, hogy ésszerű határok között kell megalkotni a korlátait, mert bizony vannak korlátok is. Az előtörténet minősége rengeteget számít a képességek elfogadásánál, ezért ajánlott jól megírni.

Ha netán egy karakter meghalna, vagy a játékos azzal fordul hozzám, hogy szeretné ha a karaktere természetfelettivé váljon, akkor ez megtörténhet akár mikor a játék folyamán (de csak életéhez mérten válhat angyallá, vagy démonná. Elvégre aki egész életében embereket gyilkolt, nem fog angyalként vissza térni és ugyan ez fordítva), így régi hőse/anti-hőse "újjászületve" folytathatja a játékot, de ebben az esetben minden korábbi képességét elveszti (ha volt neki) és újakkal gazdagodik. Továbbá egy előtörténet bővítés kell írni azzal kapcsolatban, hogy mi történt halála után. Hol járt, mit élt át, mért, hogyan, kivel, mivel, merre, meddig stb. A képességei között viszont mindig kell lennie egy a külsőre vonatkozó ördögi, vagy angyali elváltozásnak esetleg szimbólumnak.

Bővítés: Mivel rengeteg ágra lehetne még felosztani a természetfeletti lényeket, ezért úgy döntöttem ebbe az egybe tömörítűnk mindent, és így talán könnyebben átlátható a dolog. A természetfeletti fajba tartozik minden olyan lény, aki ördögi, vagy angyali, ki nem e világról származik, és a tényleges gonosz (ördög) vagy a tényleges jó (Isten) pártfogoltja. Gondolok itt olyanokra,m int a Vámpírok, vérfarkasok, és hasonló lényekre.


Játszható fajok Batmanposter
Mesélő fő karakter: Batman - Mesélő szín: Oliva
Tömeg kaland: Denevérakták - A veretlen
Aktuális korszak kaland: nincs
Kövesd figyelemmel a híreket!


A hozzászólást Batman összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Jan. 07, 2011 1:29 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
https://dccomicsfrpg.hungarianforum.net
Batman
Admin
Batman

Hozzászólások száma : 1162
Join date : 2010. May. 03.
Age : 28
Tartózkodási hely : Mindenhol egyszerre.

Játszható fajok Empty
TémanyitásTárgy: Re: Játszható fajok   Játszható fajok I_icon_minitimeVas. Nov. 28, 2010 3:31 pm

Genetikailag módosult ember

Játszható fajok Poison_Ivy_color_by_Livio27

Ezen fajba nem csak az előtörténet megírásakor, de a későbbiekben is lehet csatlakozni, a játék folyamán. A genetikailag módosult emberek nem születésüknél fogva birtokolnak valami képességet, hanem a későbbiekben baleset, kísérlet, vagy más hasonló esemény során alakul ki. Veszélyes, és komplikációkkal teli egy ilyen folyamat, aminek a kimenetele akár halál is lehet, hiszen az emberi gén rendszert a legjobb biológusok, tudósok, és kutatók sem ismerik tökéletesen. Épp emiatt nem lehet minden eshetőségre felkészülni. A folyamat végbemenetelének eredménye rengeteg irányba elmehet, és sok mindentől függhet, de az esetek többségében, egy ilyen faj sosem lesz erősebb, mint azok, mint akik teljesen uralják a születésüktől adott képességüket. Ellenben van egy nagy előnyük. További kísérletezés folyamával újabb, és újabb erőkre tehetnek szert, persze továbbra sem kockázatmentes egy ilyen beavatkozás. A képességeket 2 csoportba sorolhatjuk egy ilyen esetben.

Gyengébb genetikai módosulások:
Ide tartoznak azok, melyek nem jelentenek komolyabb változást, de még is különlegessé teszi a karaktert bizonyos formában. Például, immunitás a gyengébb betegségekre, nagyobb állóképesség, fokozott tanulékonyság, és koncentráció, atletikus testfelépítés, ügyesség növekedése, reflex, és egyensúly kiélesedése, és a hasonlók.

Magasabb fokú genetikai módosulás:
Ez már a drasztikusabb siker csoportja, vagy épp a nem várt változásoké. Méretnövekedés, hatalmas fizikai erő, külső torzulása, természetellenes, groteszk testfelépítés, újabb végtagok, testrészek, tűz, folyadék, és más elemek generálása, manipulálása, fokozott sebesség, és a hasonlók.

Egy olyan karakter, aki kezdés képen egy ilyen fajjal indít (vagy később válik gén módosulttá), az választhat magának tetszőleges képességet. Vagy 2 gyengébb genetikai változást, vagy 1 erősebbet, ez már rajta múlik, és a fantáziáján, hogy milyen erőre tesz szert azon belül is. Ám a későbbiekben lehetőség van fejleszteni a már meglévő erőt, vagy újabbat, és újabbat venni kreditért, a játéktéren való kijátszás mellett. Hogy mennyiért? Egy gyengébb képesség fejlesztése, vagy új feltűnése 2 kredit, míg egy erősebb fejlesztése, vagy új feltűnése 4 kredit.


Játszható fajok Batmanposter
Mesélő fő karakter: Batman - Mesélő szín: Oliva
Tömeg kaland: Denevérakták - A veretlen
Aktuális korszak kaland: nincs
Kövesd figyelemmel a híreket!
Vissza az elejére Go down
https://dccomicsfrpg.hungarianforum.net
Ajánlott tartalom
Játszható fajok Empty
TémanyitásTárgy: Re: Játszható fajok   Játszható fajok I_icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Játszható fajok
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Szabályok, és egyéb Információk :: Információk, Leírások-
Ugrás: