Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
HomeDC Comics frpgKeresésRegisztrációBelépés
A még tapasztalatlan játékosokat kérném, hogy mindenképpen olvassák el az FRPG-ről szóló rövid leírást! Ha az informálódás után is még további kérdésed lenne, nyugodtan keresd fel bármelyik staff tagot. Szívesen útba igazítunk.
Zöld Lámpások ( ki lehet egészíteni ) 296245150474wildcat..........Zöld Lámpások ( ki lehet egészíteni ) Teenansrobindccomicssup..........Zöld Lámpások ( ki lehet egészíteni ) Batmanvsbanecolorsbymar
Egy a marvel képregények világában játszódó frpg, ahol világméretű gondok burjánzanak napról-napra. Asgardiak, skrullok, mutánsok, szuper-humánok vívják harcukat a jó ügy érdekében. A honlap újra indult, és csak rád vár, hogy részt vegyél a híres sorozat által alkotott világban, ahol új kalandok várnak rád. Találkozz Superman ellenségeivel, és vedd fel velük a harcot csapatban, vagy egyénileg. Metropolis csak rád vár!
All Comics
Blateco
HálóZsák
NewGen
Genzo Comics
ComicVine (angol)
</span
Zöld Lámpások ( ki lehet egészíteni ) 39843828 Zöld Lámpások ( ki lehet egészíteni ) 79830643

 

 Zöld Lámpások ( ki lehet egészíteni )

Go down 
SzerzőÜzenet
Kurt Bozek / Griff
Admin
Kurt Bozek / Griff

Hozzászólások száma : 648
Join date : 2010. Aug. 12.
Age : 32
Tartózkodási hely : Otisburg; Gotham City

Zöld Lámpások ( ki lehet egészíteni ) Empty
TémanyitásTárgy: Zöld Lámpások ( ki lehet egészíteni )   Zöld Lámpások ( ki lehet egészíteni ) I_icon_minitimePént. Szept. 10, 2010 9:56 pm

Zöld Lámpások ( ki lehet egészíteni ) 1sgll4

A Zöld Lámpás Eskü

„Világos nappal vagy sötét éjszaka
nem menekülhet előlünk a gonoszok hada
és kik követik a gonosz lényét,
félhetik hatalmunk a Zöld Lámpások fényét”Erők és Képességek

Minden Zöld Lámpás rendelkezik egy hatalomgyűrűvel, ami sokféle hatást létrehozhat, a korlátait a gyűrű birtokosának képzelőereje, és akaratereje határozza meg. Minél nagyobb a gyűrű használójának akaratereje annál hatékonyabb a gyűrű. A hatalomgyűrű képességeinek a felső határait világosan soha nem határozták meg, de többször említésre került hogy ez a világegyetem legerősebb fegyvere. Minden fegyvernek vagy gyengesége, és a Zöld Lámpás gyűrűnek a viselője a gyengéje (bár néhány érv amellett szól hogy a viselő a gyűrű erőssége). Éveken keresztül a gyűrűk megmutatták, hogy majdnem mindent meg tudnak valósítani, amit a hordozó elképzel. A történetekből látszik hogy a gyűrű hatástalan a sárga színnel szemben, és akkor sem tudja használni a gyűrűt a hordozó, ha félelmet érez,( habár tanulással, és gyakorlással le lehet küzdeni a gyűrűnek ezt a gyengeségét).

A hatalomgyűrű képességei a használótól függ ( de a határokat tágítani lehet). A hatások a következők:

· Szilárd zöld energiát hoz létre, változatos formában a mikroszkopikus mérettől az óriásiig, és/vagy bonyolultságának csak a képzelet szab határt.
· Repülés közben el tudják érni a fénysebességet is, de ez hatalmas mennyiségű energiába kerül, így hamar lemerítené a gyűrűjét a birtokosa, ezért nagyobb távolságokra féreglyukakat részesítik előnyben.
· A féreglyukak viszonylag azonnali szállítást biztosítanak galaxison belül és kívül is.
· Pusztító plazma lövedékek
· Energia erő sugarak, amiket elfogáshoz és szilárd tárgyak manipulálásához használnak.
· A gyűrűk fél-érzékelő (nem tudom mit jelent, de ez volt ide írva) számítógépek, információhoz juttatják a hordozóikat az az OA könyvéből való kapcsolatukon keresztül. A gyűrűknek van problémamegoldó képessége, de nem tudnak döntéseket hozni vagy egyedül, intézkedni, de a viselő által adott útmutatásokat teljesítik.
· Időutazás ( egy gyűrű nem tud elég energiát termelni, hogy végbemenjen a folyamat; több gyűrű szükséges hozzá)
· Telepátia
· Majdnem az összes nyelvet le tudja fordítani
· Erőtér generátor egy védő aura, ami megóv az űr vákuumától és a hidegtől. A hordozó akaraterejétől függ a pajzs ereje, és tartóssága. A Zöld Lámpás gyűrű nem védi meg a viselőjét automatikusan, de kényszeríteni rá lehet.
· Különféle radioaktív izotópokat lehet vele létrehozni, olyat is mint a kriptonit
· Mentális „füldugó” amely védi a talapatikus manipulációktól a hordozót
· Láthatatlanság
· Lehetővé teszi a hordozóját, hogy a szilárd tárgyakon való áthaladást.
· Fel tudja függeszteni a emberek életfunkcióit.
· Elősegíti a sebek gyógyulását, megvédheti és meggyógyíthatja az embereket vírusos és biológiai támadásokkal szemben, véghez tud vinni sebészi eljárásokat, és vissza tudja illeszteni az elvesztett végtagokat és ujjakat, az eljárásoknak csak a hordozó gyógyászati ismerete szabhat határt.
· Méret manipulálás a gyűrű hordozója növeszteni vagy csökkenteni tudja a méretét, a határai nem ismertek.
· Halott emberek agyi szinapszisait tudja újra indítani, hogy információkat tudjanak átadni ( Sinestro).
· Teleportáció (ezt a képességet egy ideje már nem használják, talán a modern Zöld Lámpások elvesztették ezt a képességet)
· Virtuális alakváltás, a gyűrűhordozó körül egy kemény holografikus álruhát hoz létre.
· „Digitalizálás” bárkit be tud szippantani a gyűrű, akik ezután a hordozó által megalkotott világban élnek tovább.
· Diagnosztikai képesség


Játékos szín: Crimson
Zöld Lámpások ( ki lehet egészíteni ) 343hr7o
Vissza az elejére Go down
Kurt Bozek / Griff
Admin
Kurt Bozek / Griff

Hozzászólások száma : 648
Join date : 2010. Aug. 12.
Age : 32
Tartózkodási hely : Otisburg; Gotham City

Zöld Lámpások ( ki lehet egészíteni ) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zöld Lámpások ( ki lehet egészíteni )   Zöld Lámpások ( ki lehet egészíteni ) I_icon_minitimeSzomb. Szept. 18, 2010 2:50 pm

Univerzum Őrzői

Történelem

Háttér

Az Őrzők a Maltus nevű bolygón fejlődtek ki, az első értelmes lények között jelentek meg a galaxisban. Ekkor még ők hasonlított emberekre a bőrszínüket kivéve szürkéskék bőrszínűket. Tudósok és gondolkodók lettek miközben a körülöttük lévő világon kísérleteztek. Egyik kísérletük vezetett egy új faj teremtéséhez, a Psionokhoz (Psion). Egy kulcsfontosságú pillanatban, több milliárd évvel ezelőtt egy Maltusiai akit Krona-nak hívtak, használta az időhajlító berendezést, hogy megvizsgálja az univerzum kezdetét. Habár a kísérlet, és a későbbiek, amik megpróbálták megállítani, kiszabadított egy olyan katasztrófát, ami minden létezésre hatással van. Eredetileg a kísérlet széttörte a világegyetemet a multiverzumba és létrehozta a gonosz anti-anyag univerzumot Qward-ot. A multiverzum visszamenőleges rombolását követően, kiderült hogy Krona elárasztotta a világegyetem kezdetét entrópiával, ami azt okozta, hogy „megszülessen, az öreg”.(„to be born old”)
A maltusiak felelősnek érezték magukat a galaxisért, ezért áttelepültek az Oa-ra (az univerzum közepére) és az őrzőjévé váltak. A céljuk egyszerű volt: harcolj a gonoszság ellen és hozz létre egy rendes világegyetemet. És gyorsan cselekedtek a céljuk érdekében. Ez alatt az időszak alatt, lassan átfejlődtek az aktuális megjelenésükbe, elvesztették a magasságuk körülbelül felét és a koponyájuk megnövekedett az eredeti méretéhez képest. Most a Zöld Lámpás Alakulat vezetőjeként szerepelnek, ami egy csillagközi rendőrség, az univerzum felett őrködve.

Következmények

Az Embervadász (Manhunter) lázadás szakadáshoz vezetett. Egy csoport (az Irányítók (Controllers)) azt gondolta az egyetlen módja, hogy megvédjék a világegyetemet, az hogy irányítják azt. A női Oanni (Zamarons) nem kell belekeveredniük a világegyetem problémáiba. Évek során mindkét csoport úgy fejlődött, hogy eltérjenek az Őrzőktől. Más csoportok is elhagyták az Őrzőket; az egyik ilyen csoport telepedett le a Földre, miattuk alakult ki a földi koboldlegendák. Az Embervadászok ellenségei lettek az Őrzőknek. Az Őrzők Apokolips elleni harca fegyverszünettel ért véget, aminek egy katonájuk (Raker Qarrigat) lett az ára. Féltek a nézeteltérésektől, ezért elrendelték a feljegyzések törlését.

Erők és képességek

Funkcionálisan halhatatlan Őrzők alacsonyabbak, mint a földiek (hozzávetőleg 4 láb [122 centiméteres] magasak), fejük nagy, ősz hajú sápadt kék emberkék a piros köpenyt viselnek, rajta az emblémájukkal, a Zöld Lámpás szimbólummal, a mellkasukon. Hatalmas tudás van birtokukban, bírják még a tartósság, tudatosság (???awareness???), repülés képességét, és a zöld plazma energián keresztül pszionikus hatalmukat tudják manifesztálni, amit az érzelmi spektrum több stabil színéből nyertek, így jött létre az akaraterő zöld színe. Bár, a színspektrumon található legstabilabb színt választották, az őrzők mégis képesek az összes színt korlátozottan használni. Az őrzők az (DC) univerzum legerősebb lényei, képesek manipulálni az időt teret, anyagot, és a realitást.

Megjelenés

Az Őrzők alacsony, kék bőrű humanoidként jelennek meg, vörös köpenyt, és fehér köntöst viselnek a Zöld Lámpások szimbólumával a mellkasukon. Az újjászületésük után jelentek meg női egyedek, akik kopaszok és tipikus női karakterisztikával rendelkeznek, mint a mellek, nőies szemöldök és száj, és a korukat tekintve is fiatalabbnak tűnnek. A férfi egyedek az ellentétjeik, rendezetlenek, rövid ősz hajuk van, és öregebbnek jelenítik meg őket. A fejük hatalmas a testükhöz képest, ami a benne található nagy agyra, és az idegen megjelenésre utal. A fülük alakja is változatos lehet, vannak akiknek emberi, és vannak tünde/vulkáni füllel rendelkezők. A szemük is több színben jelent meg rendszerint zöld vagy kék szembogaruk lehet, de ezeknek a színeknek az árnyalatai is elképzelhetők, lehetséges teljesen egyszínű szem is amikor az erejüket használják.

Oa bolygó

Történelem

Az univerzumban megtalálható egyik legöregebb bolygó, OA szolgál főhadiszállásként a maltusiaiak által alapított Univerzum Őrzői szervezetnek. Az Őrzők felügyelete alatt dolgozik a Zöld Lámpás Alakulat, galaktikus rendőrség, hatalmas erőkkel.
Oa történelme nem tiszta, néhány történet szerint az Őrzők eredetileg a Maltus bolygóról származnak. Több évmillión keresztül éltek és fejlődtek itt, majd elvándoroltak a galaxis közepén elhelyezkedő Oa bolygóra, és azóta hivatják magukat oaiaknak.
Oa egy sivatagos élet nélküli bolygó volt, mikor a maltusiaiak letelepedtek itt, változtatták azzá a hellyé, ami most. Az Őrzők felépítették a városukat ide, ami már a bolygó egész felszínét elfoglalja, és a középpontjában található meg a Központi Erőmű.

Zöld Lámpás Főhadiszállás
(nem találtam meg a már lefordított neveiket, úgyhogy be kell érnetek az enyémmel)

· Találkozó terem (Meeting Hall): Itt kapják meg a Lámpások az eligazításokat, és a kinevezéseket.
· Kockázat Szimulációs Létesítmény (Hazard Simulation Facility): Az összes kezdő Zöld Lámpásnak át kell itt esni egy teszt sorozatnak, mi felméri az életképességüket. A létesítményben biztonságos, nem halálos edzések végrehajtására képesek a tagok.
· Étkező (Dining Hall): Az összes Zöld Lámpás étkezési szokásait kielégítő szolgáltatást nyújt. A szakács Greet arra specializálódott, hogy a világegyetemben megtalálhatóz bármilyen ételt reprodukálni tudjon. Sajnos a nagy mennyiségű földi ételekkel gondban van.
· A Nagy Szolgálat Terme (Hall of Great Service): Oa könyvének helye (Book of Oa) – az alakulat törvénykönyve, és bibliája – a Nagy Szolgálat Terme könyvtára a legkiválóbb Zöld Lámpások történeteinek, és tetteinek. Mint az apja Tomat-Tu vette át a levéltáros kinevezést és kartotékolja az összes anyagot az alakulatról.
· Sektor Házak (Sector Houses): Ezek a biztonságos házak képesek arra hogy a Zöld Lámpások bűnözőket tartsanak itt amíg a kíséret meg nem érkezik. Korlátozott szórakoztató létesítmények is elérhetők itt, amit az alakulat tagjai vehetnek igénybe az utazásaik között.
· Börtönblokk (The Sciencells): A Börtönblokkot azért építették, hogy otthont adjon a galaxis legmocskosabb söpredékének. A Zöld Lámpás Voz a börtönblokk őrzője. Egy bentlakót sem sikerült teljesen rehabilitálni.
· Emlékmű Terem (Memorial Hall): Itt állítanak emlékművet minden kötelesség teljesítése közben elesett Zöld Lámpásnak. Morro Zöld Lámpás és a dratures (kis lila sárkányszerű lény) háziállata a kripták őrzője, és karbantartója.
· Guy Bárja (Guy's Place): Guy Gardner új étterme ami földi amerikai gyorskaját szolgál fel, földi alkoholos, és alkoholmentes italokkal.

Oa Könyve (Book of Oa)

A könyven az alakulat értékrendjének fenntartása a feladata. Tartalmazza még a Zöld Lámpás Alakulat kötelességeit, és a jogait is. Az elvek ismertetése:

1. A szabadság és az élet védelme a kijelölt szektoron belül.
2. Az Őrzők parancsainak feltétlen engedelmessége, és végrehajtása.
3. Nem beleavatkozni egy bolygó kultúrájába, politikai helyzetébe, populáció fejlődésébe.
4. Alávetni magát a helyi törvényeknek és szabályoknak ( Az Őrzők ezt az intézkedést felülbírálhatják, ha szükségét látják).
5. Nem intézkedhet az ellen a személlyel szemben, addig amíg nem bizonyított hogy a szabadság és az élet ellen cselekszik.
6. Elkerülni minden felszerelés, erőforrás használatát az alakulaton belül, önös célok elérésére.
7. Tiszteletet mutatni, és együttműködni az alakulat többi tagjával, és az Őrzőkkel.
8. Tisztelni az élet minden formáját, megsemmisíteni az csak kellő indokkal lehetséges, ha nincs más alternatíva rá.
9. A legnagyobb prioritást adni a legnagyobb veszélynek a szektorban.
10. Az alakulat becsületét mindig és mindenkor fenn kell tartani.

AZ Őrzők közelről felügyelik a Lámpásokat, hogy végrehajtják-e a rendelkezéseket. Ha a Lámpások közül valaki megszegi a szabályokat, akkor az Oa bolygóra hivatják, és pert indítanak ellene, ahol elmondhatja mit tett, és hogy miért szegte meg a Könyvben leírtakat.

Ha az Őrzőket nem elégítik ki a magyarázatok, akkor fegyelmi eljárást foganatosítanak:

· Próbaidő.
· Személyes Felügyelet az oa-i Őrzők által.
· Ideiglenes számüzetés a Lámpások anyabolygójáról.
· Rituális Állóképesség Próba – a Lámpásnak végig kell menni egy veszélyes átjárón az Anti-Anyag Univerzumon keresztül.
· Az alakulatból történő kicsapás.


Játékos szín: Crimson
Zöld Lámpások ( ki lehet egészíteni ) 343hr7o
Vissza az elejére Go down
Kurt Bozek / Griff
Admin
Kurt Bozek / Griff

Hozzászólások száma : 648
Join date : 2010. Aug. 12.
Age : 32
Tartózkodási hely : Otisburg; Gotham City

Zöld Lámpások ( ki lehet egészíteni ) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zöld Lámpások ( ki lehet egészíteni )   Zöld Lámpások ( ki lehet egészíteni ) I_icon_minitimeKedd Nov. 23, 2010 11:56 pm

Felépítés
A 3600 szektor
Az alakulat egy 7200+ Zöld Lámpásból álló szervezet (a régi alakulat 3600-ból állt) kiket a gyűrű maga választ, mert rátermettek hogy legyőzzék az univerzumban létező nagy félelmet, szektoronként két ilyen kiválasztott Zöld Lámpás felügyeli a rendet, és védelmez (Föld, a 2814 szektorban található, ahol Hal Jordannek és John Stewartnak teljesít szolgálatot). Nagynépességű szektoroknak, mint a 2814 több Lámpása is lehet egyszerre. Míg az elsődleges Lámpásai a 2814 szektornak Hal Jordan és John Stewart, de emellett Kyle Rayner és Guy Gardner otthonának nevezik a Földet, először mint tanárok állomásoztatták őket az Oa-n, később megkapták a legnehezebb feladatokat amikkel a többi Lámpásnak túl nehéz lenne. Az aktív Lámpások hivatalos száma látszólag nem tartalmazza háttérmunkásokat, akiket akkor lépnek színre bizinyos szektorokban amikor a kijelölt Lámpás(ok) mással vannak elfoglalva. Az eredeti szervezetben, a tényleges állományt látszólag egy szigorú maximumnál tartották, tekintve, hogy John Stewartot nem mozgósították a Nekron válság alatt a helyzet szörnyű természetének az ellenére. A Zöld Lámpások hatalmas száma ellenére, néhány űrszektor nem ismeri el az alakulat fennhatóságát. Mint ahogy az idegen szuperhős Icon a Cooperative-ként (fogalmam sincs, hogyan fordították le magyarra) ismert csillagközi civilizáció állampolgáraként betöltött státusza immúnissá tette őt az Őrzők és ügynökeik fennhatósága alól.

Minden tag önállóan tevékenykedhet, és rájuk van bízva a törvénykezés minden formája, de alá kell vetni magukat az Őrzők felsőbb törvényeinek. Az Őrzők bármikor felülbírálhatják a Lámpások tetteit, cselekedeteit, ha úgy látják jónak. A Lámpásoknak maguknak kell gondoskodniuk az utódjukról (ha ez lehetséges) ha vissza akarnak vonulni, vagy a halál közeleg értük. Ha egy Lámpás meghal, mielőtt létrejönne a találkozó, a gyűrű maga keresi meg az utódot, aki ezután gyakornoki státuszba kerül. A bolygó méretű Zöld Lámpás Mogo fő szerepet játszik ebben, segít elküldeni a gyűrűket megfelelő újoncoknak. (Ezért a Sinestro Corps megpróbálta a Sinestro Corps War alatt megsemmisíteni Mogót.) Ritka körülmények között az Őrzők személyesen mennek az új toborzandó Lámpás jelöltekhez, és végzik el az „állásinterjút” velük. A biztonsági protokolok miatt a gyűrű maga végzi el a toborzást, és a haldoklón kívül a következő legrátermettebb személyt választja ki automatikusan, így történt Guy Gardnerrel is. Amikor a szektor Lámpása még mindig aktív volt, az Őrzők biztonsági mentésként John Stewartot toborozták be Gardner után, aki egy balesetben megsebesült. Hal Jordan ezzel a döntéssel nem értett egyet látva Stewart látszólag háborúskodó hozzáállását, de az Őrzők támogatták a döntést és az újonc gyorsan bizonyított is.
Toborzáson mind egyes Zöld Lámpás az eredeti alakulatban megkapta az Erőgyűrűjét, az Erőtöltőjét (Bocs de fogalmam sincs, hogy hívják magyarul(Power Battery)) ami úgy néz ki mint egy lámpás (amivel a gyűrűt feltöltik), és az egyenruhát. Az alap egyenruha-terv humanoidoknak egy zöld rész, ami befedi a torzót és vállakat, fekete kar és lábszárvédők, zöld csizma, fehér kesztyű, zöld dominó álarc, és egy fehér körön levő stilizált Zöld Lámpás ikon a mellkason. Lámpásoknak megengedték, hogy testre szabják az egyenruháikat, amíg a színösszeállítás és a szimbólum jelen vannak benne. Mikor egy lény természeténél fogva nem alkalmas az egyenruha viselésére, helyettesítheti mással is. Például Mogo, az érző bolygó, elrendezi a lombozatát, hogy létre hozza a Zöld Lámpásszimbólumot, ami a testét járja körbe. Jack T. Chance, aki egy humanoid, megtagadta az egyenruha viselését, de beleegyezett hogy hordja a jelvényt a kabátja hajtókáján. Lámpások között szintén meg van engedve, biztonsági okokból a titkos személyazonosság, az alakulatban tisztelik a döntést, és ezért titokban is tartják a kilétét. A gyűrűhasználati edzések szabadon választhatók, amit a személyzetet megkérve a megfelelő létesítményekben az Oa-n meg is tehetnek az osztag tagjai. Ráadásul egy vezető Lámpást ki tudnak jelölni arra, hogy eddzen egy újonccal a megadott szektorban.


Játékos szín: Crimson
Zöld Lámpások ( ki lehet egészíteni ) 343hr7o
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Zöld Lámpások ( ki lehet egészíteni ) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zöld Lámpások ( ki lehet egészíteni )   Zöld Lámpások ( ki lehet egészíteni ) I_icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Zöld Lámpások ( ki lehet egészíteni )
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Versenyek, pályázatok-
Ugrás: