| A még tapasztalatlan játékosokat kérném, hogy mindenképpen olvassák el az FRPG-ről szóló rövid leírást! Ha az informálódás után is még további kérdésed lenne, nyugodtan keresd fel bármelyik staff tagot. Szívesen útba igazítunk.
|
|
Egy a marvel képregények világában játszódó frpg, ahol világméretű gondok burjánzanak napról-napra. Asgardiak, skrullok, mutánsok, szuper-humánok vívják harcukat a jó ügy érdekében.
A honlap újra indult, és csak rád vár, hogy részt vegyél a híres sorozat által alkotott világban, ahol új kalandok várnak rád. Találkozz Superman ellenségeivel, és vedd fel velük a harcot csapatban, vagy egyénileg. Metropolis csak rád vár! |
|
| Rébuszok és talányok | |
|
+7Duncan MacFarlane Batman Antidote Kurt Bozek / Griff Michael White Teodor Black Rébusz 11 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Rébusz Mesélő
Hozzászólások száma : 572 Join date : 2010. Sep. 01.
| Tárgy: Rébuszok és talányok Szer. Szept. 01, 2010 3:39 pm | |
| Itt lehet más játékosoknak relytvényeket feladni. Egyenlőre azt kérném, hogy csak Én irok , ti pedig megfejtitek, majd később szabad kezet adok.
| |
| | | Rébusz Mesélő
| Tárgy: Re: Rébuszok és talányok Szer. Szept. 22, 2010 7:21 pm | |
| Hát mivel mostanában nem sok időm van rébuszokat alkotni, adok nektek egy elég bugyuta feladványt: " Sötét a hely, hol relytőzködöm Nem is látok át a ködön Ha a közelbe jösz, megijedhetsz Mert itt beszélhetsz a szellemekhez" Hol vagyok? | |
| | | Teodor Black Bűnüldöző
Hozzászólások száma : 156 Join date : 2010. Aug. 03. Age : 34 Tartózkodási hely : Pécel
| Tárgy: Re: Rébuszok és talányok Csüt. Szept. 23, 2010 10:04 am | |
| Valami füves helyen: Sötét a hely, hol rejtőzködöm- Valami füvesek által kedvelt hely, pl. a Dürer. Nem is látok át a ködön- Mindenki szív, mindenki fúj, a füstöt harapni lehetne. Ha a közelbe jösz, megijedhetsz Mert itt beszélhetsz a szellemekhez- A füves cigi füstje is ártalmas, ezért ha belélegzed, esetleg úgy jönnek ki a tünetek, hogy "Halott embereket látok". Na, hol a kredit? | |
| | | Rébusz Mesélő
| Tárgy: Re: Rébuszok és talányok Csüt. Szept. 23, 2010 2:43 pm | |
| Hát a kredit a válaszodtól nagyon messze | |
Hozzászólások száma : 156 Join date : 2010. Aug. 03. Age : 34 Tartózkodási hely : Pécel
| Tárgy: Re: Rébuszok és talányok Pént. Szept. 24, 2010 10:50 am | |
| Jó, ezt bebuktam, de azért én is jól asszociáltam | |
| | | Michael White Védelmező
Hozzászólások száma : 167 Join date : 2010. Jul. 15.
| Tárgy: Re: Rébuszok és talányok Pént. Szept. 24, 2010 3:52 pm | |
| | |
| | | Rébusz Mesélő
| Tárgy: Re: Rébuszok és talányok Pént. Szept. 24, 2010 5:53 pm | |
| Ott | |
| Tárgy: Re: Rébuszok és talányok Szomb. Szept. 25, 2010 10:15 am | |
| Grat Michael, de ez nem eredeti. Kezdem azt érezni, hogy azért, mert én Black vagyok, te meg White. | |
| | | Michael White Védelmező
Hozzászólások száma : 167 Join date : 2010. Jul. 15.
| Tárgy: Re: Rébuszok és talányok Szomb. Szept. 25, 2010 3:07 pm | |
| Nem az eredetiségre mentem, hanem a megoldásra. De tuti, nem ezért. XD | |
| | | Rébusz Mesélő
| Tárgy: Re: Rébuszok és talányok Szomb. Okt. 30, 2010 2:04 pm | |
| Pár klasszikus: 1: Mi az: élve bűzlik, de illatos holtan? 2: Dörzsöld meg a piros kobakom... egy csapásra fekete lesz mint a korom. 3: Szépen sorakoznak arcomon a számok... de a 13-mast sosem látod. Egy saját: Feltűnik ismét az őrült bohóc, és még megannyi átok s gonosztevők lepik el a várost. Miről beszélek? | |
| Tárgy: Re: Rébuszok és talányok Szomb. Okt. 30, 2010 2:34 pm | |
| A 3-as biztosan egy óra. De nem kínai, mert azon ott a 13:D | |
| | | Rébusz Mesélő
| Tárgy: Re: Rébuszok és talányok Szomb. Okt. 30, 2010 2:39 pm | |
| Bravo | |
| | | Kurt Bozek / Griff Admin
Hozzászólások száma : 648 Join date : 2010. Aug. 12. Age : 36 Tartózkodási hely : Otisburg; Gotham City
| | | | Rébusz Mesélő
| Tárgy: Re: Rébuszok és talányok Szomb. Okt. 30, 2010 6:35 pm | |
| A gyufa, az stimmel.
Amúgy az 1.-re nem kell figyelni, igazából a ' rendőr ' lett volna a megfejtés.... | |
Hozzászólások száma : 648 Join date : 2010. Aug. 12. Age : 36 Tartózkodási hely : Otisburg; Gotham City
| | | | Rébusz Mesélő
| Tárgy: Re: Rébuszok és talányok Szomb. Okt. 30, 2010 6:49 pm | |
| Bizony ám, a Gothami Enyészet a megfejtés.... Gratulálok, Teodor! | |
| | | Antidote Gaztevő
Hozzászólások száma : 126 Join date : 2010. Nov. 01.
| Tárgy: Re: Rébuszok és talányok Csüt. Nov. 11, 2010 8:14 pm | |
| Ez nem igazán rébusz, de jó kis fejtörő, érdemes vele próbálkozni!
Alkoss egy háromszöget, melynek minden szöge derékszög (90 fokos)! | |
| | | Batman Admin
Hozzászólások száma : 1162 Join date : 2010. May. 03. Age : 32 Tartózkodási hely : Mindenhol egyszerre.
| Tárgy: Re: Rébuszok és talányok Pént. Nov. 12, 2010 9:03 am | |
| Wuálá! | |
| Tárgy: Re: Rébuszok és talányok Pént. Nov. 12, 2010 9:28 am | |
| Na akkor a talányok mestere engedelmével feltenném az én egyáltalán nem kis rébuszom. Ez egy nehezített barkóba játék indul, ami annyiban különbözik, hogy mindenki aki játszik először kérdezzen rá a megoldásra majd tegye fel a segítő kérdését. (ez nem kaland, hanem egy egyszerű kérdesz felelek játék) Én felteszek egy szituációt, amire megoldást várok tőletek. Akkor most jöjjön aminek jönnie kell:
A 6 Shazam
Egy bizarr ügyről van szó, ami ha minden igaz összefügg egymással. Az első eset négy nappal ezelőtt történt. Egy Morse Hudson bolttulajdonos, és kereskedő üzletében. A férfi képek, és szobrok eladásából él meg, az üzlete Otisburg egyik jobb környékén található. 11:38-kor a bolti eladó a raktárban végezte a dolgát mikor meghallotta az ajtó felett lévő kolomp hangját, ami vásárló érkezését jelenti. Mire az eladó kiért volna a vásárlóhoz hangos csörömpölést halott ,és ajtó csapódást. Az üzlethelyiségbe beérve azt tapasztalta hogy semmit nem vittek el csak egy olcsó gipsz Shazam mellszobrot törtek el a bolt padlóján. Mikor kirohant az üzletből, hogy a "vásárlót" megkeresse a tömegben már nem látott senki,. A járókelőktől megtudta, hogy tényleg volt egy férfi aki kiszaladt a boltból, de senki sem figyelte meg különösebben. Az eladó összeseperte a maradványokat, és elkönyvelte a 12 dollár veszteséget, amennyibe a szobor került. A rendőrség nem foglalkozott ilyen csip-csup üggyel, mint egy 12 dollárral megkárosított bolt.
A következő incidens tegnapelőtt történt, egy Dr. Barnic, aki egy magánrendelőt vezet a pénzügyi kerületben, és van egy háza a külvárosban. Nagy ereklye gyüjtő, ezért a háza tele van szuperhősöket ábrázoló tárgyakkal. Két nappal ezelőtti éjszakai, olyan fél tizenkettő órakor, kiment a WC-re hogy könnyítsen magán, amikor észrevette, hogy nyitva a dolgozószobája ablaka. Mivel tudta hogy minden este saját kezűleg zárja be, odament hogy megnézze. Betörés nyomait fedezte fel és nyomban hívta a rendőrséget, helyszínelés után derült ki hogy semmit nem loptak el csak a Shazam mellszobrát, amit később megtaláltak a kertben összetörve. A történtek után dél körül ért be a rendelőjébe, ahol legnagyobb megdöbbenésére szintén betörés történt. A rendelő padlóján törött gipszdarabokat talált, ami a rendelőben tartott Shazam mellszobor maradványai. Az ablakon keresztül jutott be a betörő(k), és semmit nem vitt el csak a szobrot törte össze, majd távozott.
U.I. Remélem érthető, ha nem akkor írjatok, és azzá teszem. | |
| | | Batman Admin
Hozzászólások száma : 1162 Join date : 2010. May. 03. Age : 32 Tartózkodási hely : Mindenhol egyszerre.
| Tárgy: Re: Rébuszok és talányok Pént. Nov. 12, 2010 11:06 am | |
| Biztos az én felfogásommal van a probléma, mert nem igazán értem ezt a kérdezősdit, de megpróbálom, és remélem jól dolgoztam fel a szabályt . A szobrokat mindig 11:30 körül törik össze (függetlenül a napszaktól)? Most kéne egy segítő kérdés? Mért mindig ebbe az időpontba töri össze az a valaki? | |
| Tárgy: Re: Rébuszok és talányok Pént. Nov. 12, 2010 11:27 am | |
| Na akkor sejtettem, hogy nem fejeztem ki magam eléggé. Na akkor példaképpen: Szituáció: Egy diszkó előtt megvernek egy férfit, a férfi nem vall, és nem hajlandó megmondani hogy ki verte össze. Három nap múlva megismétlődik az eset, egy hasonló korú férfit, egy kocsma előtt nyolc napon gyógyuló sérülést szerzett. A férfi nem vall, és nem segít a rendőröknek.
Játékos rákérdezés: Maffia pénz hajt be a szórakozóhelyektől, és ha nem fizetnek akkor a vendégeket verik laposra mint elrettentő példa.
Játékos segítő kérdés: Van-e összefüggés az intézmények pénzügye helyzetét illetően? Tűnt el nagyobb összeg a számlájukról?
Na valahogy így gondoltam, és erre én így válaszolnék:
Válasz a rákérdezésre: Még csak a közelében sem vagy a megoldásnak tapogatózz tovább.
Válasz a segítő kérdésre: Mindkét szórakozóhely nagyon jól megy a gazdagabb körökben nagyon ismert, és sokan járnak oda. Nagyon sok pénzük van, és sok tranzakciót bonyolítanak, hatalmas összegekkel.Na remélem így már egy kicsit érthetőbb a dolog. | |
| | | Rébusz Mesélő
| Tárgy: Re: Rébuszok és talányok Pént. Nov. 12, 2010 3:41 pm | |
| Találgatás: passz
Kérdés: Ugyanolyan márkájú, anyagú és méretű SHAZAM szobrokat törtek el?
//egyáltalán ugyanaz az elkövető? //
| |
| | | Antidote Gaztevő
| Tárgy: Re: Rébuszok és talányok Pént. Nov. 12, 2010 4:53 pm | |
| - Batman írta:
- Wuálá!
Kaphatnék rá egy magyarázatot is? Csak biztos akarok menni, hogy jó-e a megfejtés. | |
| Tárgy: Re: Rébuszok és talányok Pént. Nov. 12, 2010 6:46 pm | |
| Rébusz a kérdésedre a válasz:
A három szobor teljesen egyforma, ugyanolyan márkájú, méretű, és súlyú is.
U.I. Tessék találgatni! A játék lényege hogy mennyi különböző teória lesz a végkifejletig. | |
| | | Antidote Gaztevő
| Tárgy: Re: Rébuszok és talányok Pént. Nov. 12, 2010 7:07 pm | |
| Találgatás: A szobrok készítőjének egy riválisa töri össze a szobrokat. Kérdés: Miért 6 Shazam, ha csak 3 Shazam szobrot törtek össze? | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Rébuszok és talányok | |
| |
| | | | Rébuszok és talányok | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |